ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

תבשיל צוואר טלה

מתכון לתבשיל צוואר טלה וירקות שורש המתאים גם לחמין

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

9 גזרים צבעוניים (לבן, סגול, צהוב וכתום)
סלק אדום גדול
2 ראש סלרי (שורש סלרי)
2 ארטישוק ירושלמי (600 גרם)
שורש פטרוזיליה
10 ענפי טימין (רק עלים)
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
2 בצלים
2 קילו בשר צוואר (בשר מספר 10) החלק הפנימי בלבד!
כף פלפל שחור טחון
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
כף צ׳ילי גרוס
כף מלח
2 ענפי רוזמרין
10 שיני שום
20 תפוחי אדמה מיני
ליטר מים או עד כיסוי הבשר במים
כף שטוחה אורגנו
4 כוסות מים חמים
2 כפות סילאן + 3 כוסות מים חמים

אופן הכנה:

קולפים וחותכים לקוביות גסות את כל ירקות השורש ומעבירים לקערה.
מפזרים טימין, מזלפים שמן זית ומערבבים היטב.
בסיר גדול שמתאים להכנסה לתנור ו/או לשבת על פלטה של שבת שופכים שמן וצורבים בצל חתוך לרבעים על האש הגבוה.
את הבשר נחתוך לקוביות בגודל הירקות שורש, נזרוק מיד על הבצל לבן ונפזר פלפל שחור.
צולים את הבשר עד לאידוי 80% מהנוזלים שיפריש הבשר, נערבב כל 8 דק׳.
מוציאים את הבשר לצלחת, זורקים את הירקות שורש על הבצל והנוזלים שנשארו.
מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, צ׳ילי גרוס, מערבבים וצולים את הירקות כ-10 דק׳ יחד עם התבלינים. (מערבבים כל 3 דק׳)
מחזירים את הבשר על ירקות השורש, מפזרים מלח באחידות, מניחים את ענפי הרוזמרין במרכז התבשיל, מפזרים את שיני השום, מסדרים את תפוחי האדמה על הבשר ושופכים מים עד לכיסוי הבשר (דוגמא בסרטון).
סוגרים עם מכסה, מביאים לרתיחה ומסירים את המכסה.
מנמיכים את האש ללהבה בינונית, מברישים את תפוחי האדמה בנוזלים של התבשיל ומפזרים אורגנו באחידות
מבשלים כ-75 דק׳ עד לאידוי של 70% מהנוזלים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שופכים פנימה 3 כוסות מים חמים, מכניסים לתנור לשעתיים.
לאחר שעתיים, פותחים את התנור, מוסיפים דבש ומים חמים מעורבבים.
מורידים ל-130 את מעלות התנור או מעבירים לפלטה של שבת. (יש להניח תחתית סירים לפלטת שבת ולא להניח ישירות על הפלטה)
ממשיכים בישול כ-3 שעות נוספות או יותר.
שימו לב לאחר שעתיים לבדוק שיש נוזלים בסיר. אם התבשיל יבש יש להוסיף כוס מים חמים אחרת יישרף לכם התבשיל.
מוציאים מהתנור או מורידים מהפלטת שבת, נותנים לסיר לנוח כ-10 דק׳ ובתאבון.

טיפים חשובים!
אם אתם רוצים ניתן להכין את התבשיל יום לפני עד לשלב התנור \ פלטת שבת.
יש לצנן כ-שעתיים את התבשיל ולהכניס למקרר ללילה.
ממשיכים מאותה נקודת שמכניסים לתנור (יש להוסיף מים)
הנוזלים בתבשיל חשובים, כל עוד אתם תדאגו שיהיו נוזלים בזמן הבישול תקבלו תבשיל רך וטעים

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך