אופן הכנה:
קולפים וחותכים לקוביות גסות את כל ירקות השורש ומעבירים לקערה.
מפזרים טימין, מזלפים שמן זית ומערבבים היטב.
בסיר גדול שמתאים להכנסה לתנור ו/או לשבת על פלטה של שבת שופכים שמן וצורבים בצל חתוך לרבעים על האש הגבוה.
את הבשר נחתוך לקוביות בגודל הירקות שורש, נזרוק מיד על הבצל לבן ונפזר פלפל שחור.
צולים את הבשר עד לאידוי 80% מהנוזלים שיפריש הבשר, נערבב כל 8 דק׳.
מוציאים את הבשר לצלחת, זורקים את הירקות שורש על הבצל והנוזלים שנשארו.
מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, צ׳ילי גרוס, מערבבים וצולים את הירקות כ-10 דק׳ יחד עם התבלינים. (מערבבים כל 3 דק׳)
מחזירים את הבשר על ירקות השורש, מפזרים מלח באחידות, מניחים את ענפי הרוזמרין במרכז התבשיל, מפזרים את שיני השום, מסדרים את תפוחי האדמה על הבשר ושופכים מים עד לכיסוי הבשר (דוגמא בסרטון).
סוגרים עם מכסה, מביאים לרתיחה ומסירים את המכסה.
מנמיכים את האש ללהבה בינונית, מברישים את תפוחי האדמה בנוזלים של התבשיל ומפזרים אורגנו באחידות
מבשלים כ-75 דק׳ עד לאידוי של 70% מהנוזלים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שופכים פנימה 3 כוסות מים חמים, מכניסים לתנור לשעתיים.
לאחר שעתיים, פותחים את התנור, מוסיפים דבש ומים חמים מעורבבים.
מורידים ל-130 את מעלות התנור או מעבירים לפלטה של שבת. (יש להניח תחתית סירים לפלטת שבת ולא להניח ישירות על הפלטה)
ממשיכים בישול כ-3 שעות נוספות או יותר.
שימו לב לאחר שעתיים לבדוק שיש נוזלים בסיר. אם התבשיל יבש יש להוסיף כוס מים חמים אחרת יישרף לכם התבשיל.
מוציאים מהתנור או מורידים מהפלטת שבת, נותנים לסיר לנוח כ-10 דק׳ ובתאבון.
טיפים חשובים!
אם אתם רוצים ניתן להכין את התבשיל יום לפני עד לשלב התנור פלטת שבת.
יש לצנן כ-שעתיים את התבשיל ולהכניס למקרר ללילה.
ממשיכים מאותה נקודת שמכניסים לתנור (יש להוסיף מים)
הנוזלים בתבשיל חשובים, כל עוד אתם תדאגו שיהיו נוזלים בזמן הבישול תקבלו תבשיל רך וטעים