אופן הכנה:
בסיר רחב וגדול, על אש גבוהה, מניחים את הירכיים כשהעור מופנה כלפיי מטה.
לאחר כ-5 דק׳ מוסיפים את הנקניקיות.
משחימים היטב מכל הצדדים את הנקניקיות ומעבירים לצלחת.
הופכים את הירכיים וצורבים את צדם השני כ-10 דק׳. (יש לוודא שצבע העור שחום וצרוב היטב!) מזיזים את הירכיים לצד הסיר.
מנמיכים את האש לבינונית על סף הנמוכה.
זורקים את הבצלים קצוץ לריבועים ומערבבים היטב יחד עם השומן של העוף והנקניקיות. (כמו ששמתם לב אין שמן במתכון)
לאחר מספר דק׳ כשהבצל הפך להיות בצבע שקוף במעט מוציאים את הירכיים לצלחת.
זורקים את הפלפל האדום קצוץ לקוביות זהות לבצל, מערבבים כ-4 דק׳ יחד ולאחר מכן מוסיפים את השום קצוץ לקוביות זהות גם כן.
לאחר דקה בדיוק מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות.
מתבלים בפפריקה, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב.
מבשלים יחד כ-5 דק׳ מערבבים שוב ומחזירים את הירכיים לאחר ניקוי וחיתוך (מורידים מהעצם).
מבשלים יחד כ-5 דק׳ נוספות, מחזירים את הנקניקיות פרוסות לטבעות ומוסיפים מלח וסוכר.
מערבבים היטב, מבשלים כ-2 דק׳ ומוסיפים את האורז בפיזור אחיד.
מוסיפים את המים, מערבבים קלות, מנמיכים את האש וסוגרים את מכסה הסיר למשך 12 דק׳ בדיוק.
פותחים את המכסה, מוסיפים את הביצים וסוגרים למשך 8 דק׳ בדיוק.
מכבים את האש, נותנים לשקשוקה לנוח 2 דק׳, פותחים את המכסה, מפזרים כוסברה ובתאבון!