שקשוקה קלאסית
שבאה טוב בכל שעות היום
מצרכים:
• כף שמן
• 2 שיני שום
• פלפל חריף
• גמבה אדומה גדולה
• 4 עגבניות אדומות גדולות
• ½ כף מלח דק
• ½ כף פלפל שחור
• ½ כף פפריקה מתוקה
• כף גדושה רסק עגבניות 28BX
• ½ כוס מים חמים
• 5/6 ביצים
להגשה:
• עלי פטרוזיליה
• פיתות טריות או לחם פרוס
אופן הכנה:
במחבת גדולה, על אש בינונית, שופכים שמן, שום ופלפל חריף.
לאחר דקה מוסיפים את הגמבה האדומה ולאחר 2 דק' נוספות את העגבניות.
כשהעגבניות מוציאות את הנוזלים מוסיפים מלח (חצי כף פחות קורט), פלפל שחור, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, מים חמים ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה, יוצרים גומות בעזרת כף עץ, שוברים את הביצים פנימה, מפזרים קורט מלח מעל הביצים, מורידים את הלהבה לנמוכה ומכסים את המחבת.
לאחר 3 עד 5 דק' (תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים את הביצים) מכבים את האש, זורקים פטרוזיליה מעל ואוכלים ישירות מהמחבת.
בתאבון!
שקשוקה מרגז
שקשוקה בשרית, אופציה להכנה ללא ביצים.
מצרכים:
• 6 נקניקיות מיני מרגז או 3 מרגז רגילות
• פלפל אדום (גמבה)
• 3 עגבניות אדומות
• 2 שיני שום
• 5 עגבניות שרי תמר גדולות
• כפית פפריקה מתוקה
• ½ כפית פלפל שחור
• כפית שטוחה מלח
• ½ כוס מטבוחה
אופציונלי:
• 4/5 ביצים
להגשה:
• חופן עלי כוסברה
• חלה טרייה
אופן הכנה:
במחבת על אש בינונית, זורקים את הנקניקיות ופלפל אדום.
לאחר 3 דק' מוסיפים את העגבניות, שום, עגבניות שרי, תבלינים ומערבבים היטב.
לאחר 3 דק' נוספות מוסיפים את המטבוחה ומערבבים.
**בשלב זה יש להוסיף ביצים מי שרוצה!
מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לבשל למשך 5 דק' נוספות ( אם יש ביצים יש לכסות במכסה).
מוכן! מפזרים את עלי הפטרוזיליה ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.