צפיות: 1003

שניצל חציל משודרג

חציל רך מצופה בפירורי בלחם ומטוגן עם פלפלים קצוצים וטחינה מעל - מושלם כמנה ראשונה לארוחה וישדרג כל שולחן אירוח שהוא נמצא בו
שניצל חציל משודרג
שניצל חציל משודרג

מצרכים:

חציל ענק וקל (קל!!)
ביצה
½ כף מלח
½ כף פלפל שחור
כף חרדל דיז׳ון
½ כוס שומשום
½ כוס פירורי לחם
מיקס פלפלים (3 צבעים)
טחינה לבנה

** ניתן להוסיף עגבניות שרי

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחוררים את החציל בעזרת מזלג ומכניסים לתנור למשך 40 דק׳. מוציאים מהתנור לצינון במשך 20 דק׳.
מקלפים בעדינות את הקליפה ושומרים על שלמות החציל.
בצלחת מערבבים ביצה, מלח, פלפל שחור, חרדל דיז׳ון ומשקשקים.
בצלחת נפרדת מערבבים את השומשום והפירורי לחם.
טובלים את החציל בביצה באופן שכל החציל נגוע היטב, מעבירים לצלחת של הפירורי לחם ושומשום, טובלים ומהדקים היטב לקבלת עטיפה אחידה ומושלמת.
מעבירים למחבת רחבה על אש בינונית, מלאה בחצי גובה שמן חם, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.
מניחים על נייר אפייה למשך 10 דק׳ ומצלחתים (מי שמגיש בערב חג מצלחת 10 דק׳ לפני האוכל! ושומר על החציל בשלמותו עטוף בנייר אפייה).
מניחים בצלחת, חורצים בעזרת סכין את החציל, מפזרים את הפלפלים (והעגבניות מי שאוהב) חתוכים לקוביות דק ושופכים טחינה בנדיבות בעזרת סקוויזר.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את השניצל חציל הזה, אתם חייבים לנסות את הגלילות חצילים המעולות האלה!

מה בא לכם לבשל?

דילוג לתוכן