אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחוררים את החציל בעזרת מזלג ומכניסים לתנור למשך שעה.
מוציאים מהתנור לצינון במשך 20 דק׳.
במקביל – בצלחת מערבבים ביצה, מלח, פלפל שחור, חרדל דיז׳ון וטורפים בעזרת מזלג.
בצלחת נפרדת מערבבים שומשום ופירורי לחם.
מחממים במחבת גדולה ועמוקה שמן בגובה חצי המחבת על אש בינונית.
מקלפים בעדינות את הקליפה ושומרים על שלמות החציל.
טובלים את החציל בביצה בעזרת היד משטחים במעט את החציל אך שומרים על שלמותו.
מעבירים את החציל לצלחת של הפירורי לחם והשומשום, מהדקים היטב עד לקבלת עטיפה אחידה ומושלמת.
מעבירים את החציל לטיגון, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב – שחום.
מוציאים את החציל לרשת לייבוש השמן.
מניחים בצלחת את השניצל חציל, מפזרים את הפלפלים והעגבניות שאותם נחתוך לקוביות קטנות ושוות, מזלפים טחינה בנדיבות בעזרת סקוויזר ומוכן! בתאבון
** מי שמגיש בערב שבת או חג – מכין את השניצל ולאחר ייבוש השמן שומרים את החציל כפי ששומרים שניצלים.
מצלחתים 10 דק׳ לפני האוכל את הירקות והטחינה ומגישים.
ניתן לחמם במעט את השניצל לפני ההגשה על אש פלטה של שבת או תנור. (לא חובה)
רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן שניצל חציל? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את השניצל חציל הזה, אתם חייבים לנסות את הגלילות חצילים המעולות האלה!