אופ ההכנה:
מקלפים את הלפתות.
חותכים לרבעים עד גובה 3/4 – משאירים שלמים ראו דוגמא בסרטון.
מניחים בסיר יחד עם תיון, סוכר ומים עד כיסוי.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש הכי נמוכה.
האופציה הראשונה שלכם להוריד לאש נמוכה, להמשיך בישול לפחות של שש שעות, שימו לב רק שנשאר לכם נוזלים בסוף, זה לא צריך להתייבש לגמרי.
האופציה השנייה היא להביא לרתיחה ולהניח על פלטה של שבת עד תשע שעות ושימו לב לנוזלים וכמובן שיש להניח את הסיר על מפריד שלא יהיה ישירות על הפלטה וזה במקרה שאתם אוכלים בשישי בערב את השלרם.
אם אתם רוצים לאכול אותו ביום שבת מה שאתם עושים זה ככה אתם מביאים אותו לרתיחה וממשיכים בישול של ארבע שעות על אש נמוכה לאחר מכן מורידים אותו לצינון ומניחים אותו בצד עד שבת בבוקר בימים חמים שימו אותו במקרר. שעה 6 בבוקר ביום שבת מניחים את הסיר על הפלטה של שבת ובשעה 11 / 12 בבוקר אפשר לאכול רק דגש לשים לב שהנוזלים לא יתייבשו לגמרי כן צבע השלרם צריך לצאת חום כהה ומתוק זה קינוח זה לא ארוחת צהריים.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מחללה ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואחרי שהכנתם שלרם, נסו להכין מחללה!