אופן ההכנה:
בסיר קטן, מניחים את שיני השום הקלופות, עשבי תיבול ומכסים בשמן זית.
מדליקים על האש הכי נמוכה ומבשלים במשך שעה ורבע מרגע הרתיחה – שימו לב רתיחה עדינה עם בועות קטנטנות.
לאחר הבישול עושים טסט עם סכין נועצים את שן השום הכי גדולה בסיר אם היא מחליקה מלהב הסכין סימן שמוכן.
מצננים במשך 30 דק׳ לאחר מכן מעבירים לצנצנת מעוקרת ומכסים בשמן הבישול.
את השמן הבישול הנותר שומרים בצנצנת נפרדת לשימוש בבשרים, דגים ותיבול.
מוכן בתאבון 🫶
רוצים להכין את הקונפי שום בתנור?
חממו תנור ל110 מעלות, והכניסו למשך שעה וחצי בתבנית אפייה או סיר המתאים לתנור.
יש לשמור את השום קונפי במקום חשוך וקריר.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן שום קונפי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
להכנת רוטב לסלט קיסר בעזרת השום קונפי לחץ כאן
להכנת סלט חצילים טחינה ומיונז בעזרת השום קונפים לחץ כאן