מצרכים עבור 8 סועדים:
• 2 ק"ג סטייק פרגית (אפשרי גם עם הודו נקבה)
• 100 גרם שומן אלייה
• כפית גדושה כורכום
• כפית פפריקה מתוקה
• כפית פלפל שחור
• כפית כמון
• כף מלח
• 5 כפות שמן זית
להגשה:
לאפות ביתיות על מחבת – למתכון לחצו כאן
טחינה לבנה או ירוקה – למתכונים לחצו כאן
אופן הכנה:
מבקשים מהקצב סטייק פרגית נקי, ופורסים בבית עוד שכבה אחת שיהיה ממש דק. ( או שקונים פרגית ויוצרים פרוסות דקות לבד)
מעבירים לקערה גדולה, מערבבים עם כל התבלינים והשמן זית.
מתחילים לשפד בסבלנות את הפרגית ובחלק העליון בלבד של השיפוד מניחים 3/4 שכבות שומן אלייה דקות כמו הפרגית.
חותכים את השאריות לקבלת שיפוד אסתטי ושווה. (תקפיצו אחרי זה עם בצל או תוסיפו למעורב ירושלמי)
מכניסים את השיפוד למכונה על 220 מעלות וחותכים בכל פעם שמקבלים צבע זהוב על גבול השחום.
בלאפה אני ממליץ על תוספות של עגבנייה, טחינה
מצרכים עבור 14 סועדים:
• 3.5 ק"ג סטייק פרגית
• 150 גרם שומן אלייה
• כף כורכום
• כף פפריקה מתוקה
• כף פלפל שחור
• ½ כף שטוחה כמון
• כף מלח גדושה
• ⅓ כוס שמן זית
• בצל לבן גדול
אופן הכנה:
מבקשים מהקצב סטייק פרגית נקי, ופורסים בבית עוד שכבה אחת שיהיה ממש דק. ( או שקונים פרגית ויוצרים פרוסות דקות לבד)
מעבירים לקערה גדולה, מערבבים עם כל התבלינים והשמן זית.
מתחילים לשפד בסבלנות, בחלק העליון בלבד של השיפוד מניחים 2/3 שכבות שומן אלייה דקות כמו הפרגית ולמעלה סוגרים עם חצי בצל גדול.
חותכים את השאריות (תקפיצו אחרי זה עם בצל או תוסיפו למעורב), יאללה למכונה 220 מעלות ולחתוך כל פעם שזה מקבל צבע יפה, ממליץ על תוספות של עגבנייה, טחינה ופטרוזיליה בלבד (אבל זה נתון לשיקול דעתכם!)
תודו לי אחר כך!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו שהשווארמה פרגית מוכנה חייב תוספת ליד, אתם חייבים לנסות את האמסטרדם צ'יפס המעולה הזה!