מצרכים:
• 2 כוסות סוכר
• ½1 כוס מים
• 1 ק״ג גרם תאנים
• ½ לימון
אופן הכנה:
בסיר (אש כבויה) נשפוך את הסוכר והמים.
מדליקים אש גבוהה.
נוסיף את כל התאנים חצויות.
לאחר רתיחה מורידים לאש הכי נמוכה למשך 30 דק׳ ונערבב כל כמה דק׳.
לאחר 20 דק׳ מוסיפים מיץ לימון.
בשלב זה חשוב מאוד לערבב בתדירות גבוהה.
ברגע שכל התאנים במרקם צמיגי, מכבים את האש ומעבירים את הסיר לצינון כשעה.
מעבירים את הריבה לצנצנת זכוכית וניתן לשמור כ6 חודשים את הריבה. (בצנצנת זכוכית אטומה בלבד)
מתכון למלבי עם ריבת תאנים לחץ כאן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אוהבים להכין ריבות ביתיות? אתם חייבים להכין את הריבת תות הנהדרת הזאת!