מצרכים:
רביכה:
• 40 גרם חמאה
• ½ כוס קמח
• 2 כוסות חלב
• 2 חבילות סוכר וניל (20 גרם)
• 2 כפות סוכר
• כפית תמצית וניל
לסירופ:
• ½ כוס סוכר
• כוס מים פושרים
• כפית גדושה קורנפלור
• ½ כוס מים קרים
אופן הכנה:
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים ללא הפסקה.
לאחר שהקמח ספג את החמאה מוסיפים כוס חלב ומערבבים היטב.
לאחר שכל החלב נספג מוסיפים עוד כוס חלב ומערבבים.
לאחר קבלת קרם אחיד מוסיפים את הסוכר וניל, הסוכר והתמצית וניל.
מערבבים ללא הפסקה עד שנוצרות בועות כבדות (דוגמא בסרטון)
מעבירים לכלי זכוכית ומכניסים למקרר.
להכנת הסירופ נשתמש בגז הקטן ביותר על האש הנמוכה ביותר.
שופכים חצי כוס סוכר וממיסים עד לקבלת קרמל.
מוסיפים כוס מים ומעררבים ללא הפסקה (מאוד חשוב לערבב שלא ייוצרו גושים)
בכוס נערבב קורנפלור ומים קרים, נשפוך פנימה ונערבב עד לקבלת סירופ סמיך.
מכבים את האש וממשיכים לערבב עד לקירור.
שופכים את הסירופ על הקרם שיצא מהמקרר ובתאבון!