מצרכים:
לבצק של הפסטה:
300 גרם קמח דורום לפסטה
3 ביצים
כפית שטוחה מלח
למילוי בשר:
500 גרם אונטריב טחון עבה (בשר מס׳ 2)
בצל לבן גדול
5 שיני שום
5 כפות שמן זית
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
20 עגבניות שרי תמר
כף גדושה רסק עגבניות 22•BX
כף שטוחה מלח
כפית גדושה פפריקה מתוקה
למרק:
3 כפות שמן זית
בצל לבן
כף מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף כורכום
מים עד לכיסוי
500 גרם חומוס מבושל
להגשה:
2 כפות חומוס טחון
כוס מרק
3 כפות חומוס שלם
אופן הכנה:
מערבבים את הקמח והמלח, יוצרים גומה, שופכים את הביצים פנימה, מערבבים ולשים במשך 12 דק׳ עד לקבלת בצק פסטה חלק – מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד עד לשימוש.
בסיר על אש בינונית, שופכים את הבשר, מבשלים עד לאידוי כל הנוזלים.
מוסיפים בצל קצוץ דק, שום קצוץ, שמן, פלפל שחור, מערבבים וצורבים את הבשר היטב במשך כ-20 דק׳.
במקביל טוחנים עגבניות שרי, מוסיפים רסק, מלח, פפריקה, טוחנים שוב ושופכים לבשר.
מורידים לאש הכי נמוכה ומבשלים יחד במשך שעה.
מצננים את הבשר ובמקביל מרדדים את בצק בעזרת מכונת פסטה או מערוך באופן ידני.
קורצים בעזרת רינג את הבצק.
מרטיבים את קצוות הבצק, מניחים כף גדושה של בשר במרכז הבצק, מרטיבים את קצוות הבצק העליון וסוגרים.
בעזרת מזלג מהדקים היטב את הרביולי ומכסים את הרביולי במגבת עד לשימוש.
בסיר גדול, על אש בינונית, שופכים שמן, בצל קצוץ, תבלינים, מערבבים יחד במשך 3 דק׳, מוסיפים מים עד חצי גובה הסיר ומגבירים לאש הכי גבוהה.
מוסיפים את החומוס המבושל וממלאים מים עד סוף הסיר.
מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דק׳, מוציאים כמחצית מכמות החומוס וטחונים היטב יחד עם כוס מהמרק.
זורקים את הרביולי למרק, מרתיחים עד שהם צפים + דקה נוספת.
להגשה נערבב בקערה חומוס טחון, מרק (מלח לפי הצורך) ושופכים לצלחת, מניחים את הרביולי בצלחת ומפזרים חומוס מעל – מוכן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לקובה חמו, אתם חייבים לנסות את הספגטי בולונז המעולה הזה!