ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

רביולי בטטה ברוטב חמאת לימון

רוטב חמאת לימון חלומי שהכי קל להכין ויגרום לכם להרגיש במסעדת גורמה, הרוטב הזה הולך מעולה עם רביולי בטטה אבל יתאים לכל פסטה שתבחרו

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

כף גדושה מלח
300 גרם רביולי בטטה
3 כפות שמן זית
100 גרם חמאה
שן שום סולו או 2 שיני שום
כפית שטוחה צ׳ילי גרוס
מצקת מים של הפסטה
גרידת לימון (לפי כמות שאוהבים)

אופן הכנה:

מחממים מים בסיר יחד עם מלח (מים מלוחים כמו הים) ומביאים לרתיחה.
במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים שמן זית.
זורקים את הרביולי למים עד שהם צפים, מחכים 30 שניות נוספות ומעבירים למחבת עם השמן.
מטגנים במשך 3 דק׳ את הרביולי בטטה עד לקבלת צבע זהוב.
מורידים לאש נמוכה על הגז הקטן ביותר (האש הכי קטנה בגז על הלהבה הכי חלשה)
זורקים את החמאה, מגרדים את השום, מוסיפים את הצ׳ילי ומערבבים.
מיד שהחמאה נמסה מוסיפים חצי מכמות המים של הפסטה, מערבבים היטב ומוסיפים את החצי השני.
מכבים את האש, ממשיכים לערבב עד לקבלת אמולסיה (חיבור בין מים ושמן) וקבלת רוטב אחיד.
אם יש צורך מתקנים עם מעט מים את הרוטב ( אם נשבר מוסיפים מים ומערבבים)
מעבירים לצלחת, מגרדים לימון ובתאבון!

** שימו לב אין במתכון מלח כי מכניסים מים של הפסטה!

** אמולסיה = חיבור בין מים ושמן ע״י ערבוב. (לפעמים גם ע״י חומר מקשר בשם לציטין שנמצא בחלמון הביצה) – אז שמוסיפים מים של הפסטה לתקן שימו לב לערבב היטב.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן רביולי בטטה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיו נשאר רק להכין סלט ליד הרביולי, אתם חייבים לנסות את הסלט קיסר המושלם הזה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך