אופן ההכנה:
ראשית קוצצים את הדגים (ללא העור) לקוביות הכי קטנות שאפשר.
לאחר שטיפה וייבוש של צרור כוסברה קוצצים אותו הכי דק שיש כולל הגבעולים.
מערבבים בין הכוסברה והדג, מתבלים במלח, כמון ופלפל שחור טחון.
בעזרת הסכין (ולא מטחנה) קוצצים את המסה עד לקבלת מרקם דביק ועיסתי שניתן לכדרר לקציצות.
מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים פירורי לחם וביצה.
מערבבים היטב, מכדררים כדורים בגודל כף כל אחד ומכניסים את הכדורים למקרר.
במקביל מכינים את הרוטב, בסיר סוטאז על אש בינונית מחממים שמן זית וצורבים שיני שום.
ברגע שמקבלים צבע זהוב יפה לשום מוסיפים את פחיות העגבניות (או פחית ועגבניות מגורדות) לסיר.
מיד מתבלים, מערבבים במעט ומוסיפים את החומוס המבושל ומערבבים שוב.
מכסים במכסה וממשיכים בישול על אש בינונית-נמוכה במשך רבע שעה.
לאחר מכן מוציאים את הקציצות מהמקרר ומכניסים מיד לרוטב.
מכסים את הקציצות ברוטב וסוגרים עם מכסה לבישול של 20 דק׳.
מוכן נותנים לתבשיל לנוח 5 דק׳, מפזרים עלי כוסברה ובתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן קציצות דגים ברוטב עגבניות וחומוס? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
לצד הקציצות דגים ברוטב עגבניות וחומוס חייב חלה לשבת!