מצרכים:
מלית:
• ½ פרגית טחון
• קערית עלי סלרי דחוס
• ½ חבילה עלי תרד (או צלחת)
• ½ צרור נענע
• כפית שום גבישי
• ½ כפית אבקת קארי
• כפית צ׳ילי גרוס
• כפית אבקת ג׳ינג׳ר
• כף שמן שומשום
• 2 כפות סויה
• 20 יחידות קנלוני
רוטב:
• ½ כוס שמן
• 3 בצל ירוק שלם
• 4 למון גראס שלם
• 4 שיני שום
• חבילה פטריות שימג׳י
• 5 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי
• כפית צ׳ילי גרוס
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ חבילה עלי תרד (או צלחת)
• 3 גבעולים + עלים סלרי
• חבילה קרם קוקוס (400 מ״ל)
• כוס מים
• 2 כפות רוטב סויה
• כף סוכר
• חבילה נוזל קוקוס (400 מ״ל)
• ½ לימון
אופן הכנה:
בקערה מכניסים את כל המצרכים למלית פרגית ומערבבים היטב עד למלית אחידה.
מעבירים את המלית לשקית זילוף גדולה או 2 קטנות.
ממלאים את הקנלוני במלית דרך השקית זילוף ומניחים על נייר אפייה במגש.
מחממים תנור ל170 מעלות.
מכינים את הרוטב בוואק או מחבת גדולה על אש גבוהה.
שופכים שמן, בצל ירוק, למון גראס, שום ומערבבים קלות.
מוסיפים פטריות, ג׳ינג׳ר טרי ותבלינים.
לאחר כ-2 דקות מוסיפים עלי תרד וסלרי.
לאחר שנפח התרד ירד, מוסיפים קרם קוקוס, מים, סויה וסוכר.
לאחר דקה מוסיפים נוזל קוקוס ומיץ לימון.
מביאים לרתיחה מלאה ומעבירים את הרוטב על הקנלוני שבמגש.
מכניסים לתנור למשך 30 דקות.
מוציאים מהתנור ומוכן 😍
בתאבון ❤️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לקנלוני אסייתי, אתם חייבית לנסות את הפסטה ברוטב כרובית סגולה המעולה הזאת!