אופן הכנה:
חותכים את ראש הקישוא ומנקים את התוכן בעזרת כף.
בקערה מערבבים את האורז, עגבנייה חתוכה לקוביות, סלרי ועלי סלרי קצוץ דק דק, גזר מגורד, פלפל אדום חתוך לקוביות, בצל ירוק קצוץ, תבלינים, שמן, מים ומערבבים היטב.
ממלאים את הקישואים, עד ל2 ס״מ מפתח הקישוא.
בסיר על אש בינונית, שופכים שמן ניטרלי, זורקים בצלים לבנים חתוכים לרצועות ומזיעים את הבצל, לאחר 3-5 דקות מוסיפים את הרסק, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
מניחים את הקישואים הממולאים על הבצלים, מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי (דוגמא בסרטון), סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ללהבה נמוכה למשך 30 דק׳.
לאחר מכן פותחים את המכסה למחצה למשך כ-30 דק׳ נוספות (סה"כ שעה על האש נמוכה).
מכבים את האש ונותנים לקישואים לנוח כ-15 דק׳.
מעבירים לצלחת יחד עם כמות נכבדת של הרוטב והבצל – מוכן בתאבון 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן קישואים ממולאים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.