מצרכים:
לבצק:
• ½ קילו קמח
• 2 כפות סוכר (30 גרם)
• 2 חבילות סוכר וניל (20 גרם)
• 2 כפות גדושות שמרים טריים (25 גרם)
• כוס חלב (180 מ״ל)
• 2 ביצים
• כפית תמצית וניל
• 100 גרם חמאה
• ½ כפית שטוחה מלח
** ניתן להחליף ל8 גרם שמרים יבשים
מי סוכר:
• ½ כוס מים
• ½ כוס סוכר
* כפית מיץ לימון טרי
מחממים יחד על להמסת הסוכר ומקררים.
** קוקוס/סוכר/קינמון לבחירתכם
לקצפת:
• חבילה שמנת מתוקה (250 מ״ל)
• 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה.
שוקולד:
• חבילה שוקולד חלב (100 גרם)
• כף שמן
מכניסים למיקרו על להמסה בפעימות של 20 שניות.
אופן הכנה:
בקערה של המיקסר מערבבים את כל המצרכים לפי סדר מיבשים לרטובים – קמח, סוכרים, שמרים, חלב, ביצים, תמצית וניל ומכניסים למיקסר למשך 2 דק׳ על עוצמה 1.
לאחר מכן מוסיפים חמאה מומסת חלקית, מלח ומכניסים למיקסר למשך 8 דק׳ על עוצמה 2.
עוטפים בניילון נצמד או מגבת ונותנים לבצק לתפוח כ-שעה במקום חמים.
מחממים תנור ל180 מעלות בסיום ההתפחה.
לאחר שעה חוצים את הבצק לשתיים ומרדדים.
בשלב זה ניתן למרוח נוטלה, חלבה, קינמון ועוד (ממליץ למי שעושה בפעם הראשונה להכין ״ריק״)
מקפלים את הבצק קיפול אחד וחותכים לרצועות.
את רצועות הבצק מלפפים סביב מערוך או קונוסים ומהדקים היטב על הכלי.
מכניסים לתנור למשך 15/17 דק׳ או עד להשחמה.
מוציאים מהתנור ומצננים כ-20 דק׳. (חייב לקרר אחרת הקיורטוש יתפרק כשנפריד מהכלי)
מפרידים את הקיורטוש מהקונוס/מערוך מורחים במי סוכר ומדביקים קוקוס או סוכר & קינמון.
מתחילים למלא את הקיורטוש בכל טוב.
אני בחרתי בקצפת, תותים ושוקולד אך אני משאיר לכם כל אחד ואת השגעון למתוק שלו😍
בתאבון!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים לקינוחים מושחתים, כל מתכוני הקינוחים האישיים שלי מחכים לכם.ן ממש פה.
ככה תכינו קונוס קיורטוש ביתי:
כל מה שאתם צריכים זה גביעי גלידה, נייר כסף ושיפוד מתכת ❤️