אופן ההכנה:
בסיר בינוני, על אש נמוכה, מחממים שמן זית וצורבים את השום עד לקבלת צבע זהוב. (בסבלנות)
מוסיפים את העגבניות מרוסקות, מלח ומבשלים במשך 30 דק׳ את הרוטב (יש לערבב כל כמה דק׳)
קוצצים בזיליקום דק, מכבים את האש ומוסיפים לסיר, מערבבים ומניחים לרוטב להתקרר.
במקביל לבישול הרוטב נכין את מילוי הקונכיות, בכלי נוח לטחינה מכניסים את הגבינות מגורדות, התרד, תבלינים וטוחנים היטב עד למרקם חלק.
מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
ברגע שיש לנו את הרוטב והמילוי מוכנים, מרתיחים בסיר גדול על אש גבוהה, מים עם מלח – המים צריכים להיות מלוחים כמו הים.
ברגע שישנה רתיחה מכניסים את הפסטה למים לבישול ע״פ הוראות יצרן בגב האריזה (בערך 10 דק׳)
מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
את הרוטב מעבירים לתבנית עמוקה ומתחילים למלא את הקונכיות במילוי לפי הדוגמא בסרטון.
מניחים את הקונכיות המלאות על הרוטב עגבניות שבתבנית.
מצופפים היטב את הקונכיות, מגרדים גרנה פדנו מעל ומכניסים לתנור למשך כ-35 דק׳.
קשטו בעלי בזיליקום לפני ההגשה בלבד.
מוכן! חג שבועות שמח 🤍
פרסום ממומן בשיתוף משק צוריאל
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן קונכיות פסטה ממולאות בגבינות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
חייב קינוח מנצח אחרי הקונכיות פסטה ממולאות בגבינות, נסו את העוגת גבינה החלומית הזאת