אופן הכנה:
מתכון לקובנה מתחילים בקערה עם מים, שמרים וסוכר.
מוסיפים את הקמח, המלח ולשים כ3 דק׳ בידיים עד לקבלת בצק.
מעבירים למשטח מקומח, מרדדים את הבצק ומותחים פנימה מספר פעמים (דוגמא בסרטון) מינימום 5 פעמים.
מעבירים את הבצק ככדור לקערה גדולה מקומחת ומקמחים את הבצק מלמעלה.
מניילנים את הקערה, מניחים במקום חמים כ-30 דק׳.
ממיסים את החמאה במיקרו (ממש רק שתהפוך לרכה), מורחים על תבנית ומשאירים את רוב החמאה על המגש באחד הצדדים.
חותכים את הבצק ל6 כדורים שווים ומניחים במגש.
מניילנים את המגש וממתינים כ-20/30 דק׳ עד להכפלת הנפח של הכדורים.
מורחים את הכדורים בחמאה, מרדדים עם הידיים, מורחים בחמאה נוספת ומגלגלים פנימה (בדומה לספר תורה), חוצים לחצי ומתחילים לקשור (דוגמא בסרטון).
בסיר ג׳חנון/קובנה הקטן ביותר (!) מרפדים בנייר אפייה ומתחילים לבנות את הקובנה.
את יתרת החמאה שנותרה לנו במגש מורחים מלמעלה של הקובנה בסיר.
סוגרים את המכסה, וממתינים כ-30 דק׳ עד שהקובנה מכפילה את עצמה.
מחממים תנור ל180 מעלות (בזמן שמחכים שהקובנה תתפח).
מכניסים לתנור למשך 15 דק׳.
מורידים ל150 מעלות למשך 60 דק׳.
פותחים את המכסה של הסיר, מרימים ל170 מעלות למשך 30/35 דק׳ עד לקבלת צבע זהוב/שחום.
מוציאים מהתנור, מצננים כ-10 דק׳ ומתחילים לטרוף!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון לקובנה, אתם חייבים להכין גם את כל מתכוני המלאווח המעולים האלה!