אופן הכנה:
מכירים את השפכטל קבב של אייל שני? ככה תעשו אותו בבית בעזרת נייר אפייה ומחבת רגילה.
מבקשים מהקצב לטחון את הבשר והשומן יחד, אם לא מתאפשר מקפיאים את השומן ומגרדים בפומפייה.
חותכים את הבצל והפטרוזיליה דק מאוד ומערבבים יחד עם הבשר, השומן והתבלינים בקערה.
יש לעשות לבשר מאסז׳, תערבבו היטב, ברגע שיש לנו עיסה אחידה שוקלים כדורים במשקל 110/120 גרם.
בשלב זה יש להכניס את הכדורים למקרר עד להכנה או למינימום מנוחה של 20 דק׳ במקרר – כמובן עטוף בניילון נצמד. (ניתן לשמור במקרר עטוף עד 24 שעות במקרר)
מניחים את הכדור על נייר אפייה, מרדדים במעט ומניחים נייר אפייה נוסף על הבשר.
בעזרת היד או מערוך מרדדים היטב עד לעובי חצי סנטימטר עד 0.3 ס״מ.
מחממים שמן זית במחבת הכי גדולה שיש.
מפרידים את הנייר אפייה העליון והופכים את הקבב על המחבת.
בשלב הזה לא נוגעים בנייר אפייה הדבוק לבשר עד שהנייר מתנתק לבד.
מורידים את הנייר, ברגע שיש צריבה עמוקה לבשר הופכים ומיד מורידים את המחבת מהאש.
על המחבת בונים את הקבב – מורחים טחינה וסחוג (אני הוספתי גם חצילים) ומכניסים לפיתה או באגט מה שאתם אוהבים יחד עם תוספות שאתם רוצים.
מוכן בתאבון
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הקבב של אייל שני? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
עפתם על השפכטל קבב של אייל שני? אתם חייבים לנסות את הפסטה כבדים הזאת!