מצרכים:
• 3 כפות מחית קארי אדום
• כפית אבקת קארי צהוב
• כפית כמון
• ½ כפית גאראם מסאלה
• כף שמן זית
• ¼ כוס שמן קנולה
• בצל גדול
• גזר גדול/2 קטנים
• 4 גבעולי סלרי
• פלפל חריף
• 5 ס״מ ג׳ינג׳ר
• 2 שיני שום
• 1 ק״ג פרגיות/חזה עוף
• חצי לימון גדול
• 2 עגבניות גדולות אדומות
• 250 גרם עגבניות מרוסקות
• ½ כוס מים
• 2 כוסות/פחית קרם קוקוס
• כף סוכר
אופן הכנה:
בקערית נכין את הקארי שלנו.
נכניס את המחית קארי אדום, אבקת קארי צהוב, כמון, מסאלה, שמן זית ונערבב היטב.
בסיר, על אש בינונית, נשפוך את שמן הקנולה.
לאחר שהשמן התחמם, זורקים את הבצל והגזר.
לאחר 3 דק׳ זורקים את הסלרי. לאחר 2 דק׳ זורקים את הפלפל חריף והג׳ינג׳ר.
לאחר 2 דק׳ זורקים את השום, מערבבים ומוסיפים את העוף חתוך לקוביות.
לאחר שהעוף ״נסגר״ מוסיפים מיץ לימון, מלח ומערבבים.
מוסיפים את המחית קארי שהכנו ומערבבים היטב!
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את העגבניות והעגבניות המרוסקות.
לאחר 2 דק׳ מוסיפים מים וקרם קוקוס.
מוסיפים סוכר, מערבבים ומבשלים במשך 25 דק׳.
לאחר אידוי וצמצום הרוטב (לפחות ¼ מהסיר) המנה מוכנה.
בתאבון ❤️ (צמחונים/טבעונים פשוט לזרוק תחליף לעוף)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.