אופן הכנה:
רגע לפני שמתחילים להכין צ׳יפס גראטן מחממים תנור ל-160 מעלות.
מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה הכי דק שאפשר בעזרת מנדולינה.
בקערה גדולה מערבבים שמנת ותבלינים וזורקים פנימה את תפוחי האדמה הפרוסים.
מערבבים היטב את תפוחי האדמה והשמנת ומתחילים לבנות בשכבות צפופות את הגראטן (דוגמא בסרטון)
בתבנית 32 על 22 – אפשרי טיפה גדול יותר או במידות דומות.
בין כל שכבה לשכבה מפזרים מעט פרמזן מגורד.
לאחר שסיימנו לבנות את השכבות לגראטן שופכים את השמנת שנותרה בקערה לתבנית.
מכסים היטב בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעתיים.
מוציאים מהתנור לצינון של שעה.
לאחר מכן מניחים משקולת על הגראטן (דוגמה בסרטון) ומכניסים למקרר למשך הלילה – מינימום 8 שעות – מקסימום 48 שעות.
מוציאים מהמקרר וחותכים את הגראטן לאצבעות צ׳יפס.
מחממים מינימום ליטר שמן במחבת עמוקה או סיר עמוק, על אש בינונית – גבוהה (עוצמה 8 מתוך 10)
מתחילים לטגן את הגראטן לצ׳יפס פריך.
לאחר הטיגון מניחים על רשת ולא על נייר אפייה לייבוש השמן!
מגישים חם, מגרדים פרמזן נוסף מעל ובתיאבון.
מומלץ לצד מיונז כמהין.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן צ׳יפס גראטן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את הצ׳יפס גראטן, אתם חייבים לנסות את השניצל חציל המשוגע הזה