ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

פתיתים צהובים

אין ולא יהיה כמו פתיתים צהובים! קבלו מתכון מפורט מא ועד ת בדיוק איך להכין את הפתיתים הצהובים הכי טעימים שיש!
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

רבע כוס שמן זית
בצל לבן גדול או 2 קטנים
2 כוסות פתיתים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
2 וחצי כוסות מים רותחים (עם אותה כוס של הפתיתים)
כפית מלח דק

אופן ההכנה:

בסיר בינוני, מחממים שמן זית על אש בינונית.
זורקים פתיחה את הבצל חתוך לקוביות לא גדולות.
משחימים בסבלות עד לצבע קרמלי.
מוסיפים את הפתיתים ומשחימים יחד במשך 3 דק׳.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב במשך דקה.
שופכים את המים פנימה ומיד את המלח ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש הכי נמוכה לבעבוע קל.
עם מכסה סגור לגמרי מבשלים מרגע הבעבוע במשך 3 דק׳.
מורידים את המכסה מערבבים היטב וממשיכים בישול של עוד 3 דק׳ עם מכסה חצי סגור (דוגמא בסרטון)
מכבים את האש, מערבבים היטב (יש נוזלים בסיר לא לפחד!), מכסים את הפתיתים במגבת נקייה ומעלייה סוגרים במכסה הסיר.
ממתינים 10 דק׳ בהם מכינים סלט.

מוכן! נותנים ערבוב אחרון לפתיתים ומוזגים, בתאבון.
מומלץ לצד שניצל / קבב / קציצות, סלט וטחינה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן פתיתים צהובים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ומה לצד הפתיתים הצהובים? קבב מהיר בתנור!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור