אופן ההכנה:
בסיר בינוני, מחממים שמן זית על אש בינונית.
זורקים פתיחה את הבצל חתוך לקוביות לא גדולות.
משחימים בסבלות עד לצבע קרמלי.
מוסיפים את הפתיתים ומשחימים יחד במשך 3 דק׳.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב במשך דקה.
שופכים את המים פנימה ומיד את המלח ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש הכי נמוכה לבעבוע קל.
עם מכסה סגור לגמרי מבשלים מרגע הבעבוע במשך 3 דק׳.
מורידים את המכסה מערבבים היטב וממשיכים בישול של עוד 3 דק׳ עם מכסה חצי סגור (דוגמא בסרטון)
מכבים את האש, מערבבים היטב (יש נוזלים בסיר לא לפחד!), מכסים את הפתיתים במגבת נקייה ומעלייה סוגרים במכסה הסיר.
ממתינים 10 דק׳ בהם מכינים סלט.
מוכן! נותנים ערבוב אחרון לפתיתים ומוזגים, בתאבון.
מומלץ לצד שניצל / קבב / קציצות, סלט וטחינה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פתיתים צהובים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ומה לצד הפתיתים הצהובים? קבב מהיר בתנור!