אופן ההכנה:
מרתיחים מים עם מלח לפסטה בסיר גדול – מלוח כמו הים.
במחבת על אש בינונית מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל קצוץ לקוביות קטנות והשום פרוס.
מיד מפזרים מלח ומערבבים עד שהבצל הופך לשקוף.
שופכים את היין פנימה ומצמצמים 50% ממנו על אש גבוהה.
מכניסים פנימה את הגרידת לימון, מיץ לימון ופלפל שחור.
ממשיכים לצמצם שוב 50% מהנוזלים.
במקביל זורקים את הפסטה למים הרותחים לפי הוראות יצרן בגב האריזה.
מנמיכים לאש הכי נמוכה את המחבת וזורקים פנימה ב-3 פעימות את החמאה הקרה חתוכה לקוביות.
יש לערבב בכל זמן התהליך מה שיעזור ליצור רוטב חלק. (אמולסיה)
לאחר שהפסטה מוכנה מגרדים גבינת פרמזן ומוסיפים 2 כפות מהמים של הפסטה.
מכבים את האש, מערבבים היטב ומגישים.
מגרדים פרמזן על הצלחת הגשה – ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה גם כן.
** טיפ! רוצים לקבל רוטב חלק ויפה כמו במסעדות היוקרה? לאחר סיום צמצום הנוזלים (75% סהכ) יש לסנן את הנוזלים דרך מסננת דקה ולהתחיל משם את התהליך עם החמאה. (ללא הבצל, שום וגרידת הלימון)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פסטה ברוטב חמאה ולימון? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את הפסטה ברוטב חמאה ולימון? אתם חייבים לנסות את הפסטה שמנת פיטריות