פסטה נגישה לכל כיס
מצרכים:
• 600 גרם קמח לבן
• 3 ביצים
• 6 חלמוני ביצה
• 4 כפות שמן זית
• ½ כפית מלח דק
אופן הכנה:
מנפים את הקמח ויוצרים מהקמח גומה.
שופכים את הביצים והחלמונים פנימה.
בעדינות דוחפים פנימה לאט לאט את הקמח ומתחילים ללוש היטב. (דוגמא בסרטון)
חשוב מאוד בכל התהליך לקמח את המשטח ואף את הבצק.
לאחר שנוצר לנו גוש בצק (כן בהתחלה זה ממש פירורים, תמשיכו ללוש) יוצרים גומה בבצק, מוסיפים שמן זית, מלח וממשיכים ללוש.
לאחר שקיבלנו מרקם אחיד וצהבהב אנו יוצרים כדור ועוטפים אותו בניילון נצמד.
מכניסים את הבצק למשך 45 דק׳ למקרר.
מוציאים מהמקרר, ומכדררים 5/8 כדורים (לפי הנוחות שלכם וגודל משטח העבודה)
מרדדים את הבצק (לא לשכוח תמיד לקמח!!) עד לעובי סופר דק, לא לפחד הבצק לא ייקרע.
מקפלים את הבצק על הצד הרחב (לקבלת פסטות ארוכות) וחותכים לפי בחירה:
דק, עבה או בינוני, אני בחרתי עבה.
פותחים את הפסטה ומעבירים למתקן ייבוש (למי שאין מתקן שיילתר העיקר שזה יהיה תלוי)
פה יש 2 אופציות:
להשתמש מיד אחרי 30 דק׳ ייבוש של הפסטה (הכי מומלץ)
או
שנותנים לפסטה להתייבש במשך 3/4 שעות
מעבירים לקופסא מקומחת.
וניתן לשימוש למשך 48 שעות במקרר או עד 6 שבועות במקפיא.
פסטה ברוטב אספרגוס ערמונים
המועדף עליי
מצרכים:
• מנה פסטה ביתית / קנויה
• 4 כפות שמן זית
• 4 ענפי טימין
• 4 פטריות
• ½ כפית שטוחה מלח דק
• כפית פלפל שחור
• 4 אספרגוס
• 100 גרם ערמונים קלויים (חבילה)
• קורט מלח
• 100 גרם גבינת פקורה פטריות & כמהין (ניתן להחליף בגבינת פקורה רגילה וכף שמן זית כמהין)
אופן הכנה:
מחממים מים בסיר ומוסיפים כף מלח.
במחבת על אש נמוכה שופכים שמן וטימין.
מוסיפים פטריות ופלפל שחור.
בשלב זה זורקים את הפסטה לסיר למשך 3/5 דק׳ תלוי בסוג הפסטה שיש.
למחבת נוסיף אספרגוס וערמונים.
מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת יחד עם קורט מלח ומצקת מהמים של הפסטה.
סוגרים את האש, מגרדים את הגבינה מלמעלה, מערבבים קלות ומגישים.
בתאבון ❤️
פסטה פולנטה
מצרכים:
• 50 גרם חמאה
• 4 כפות שמן זית
• 6 עלי מרווה
• 4 שיני שום
• ½ כפית פלפל שחור
• מנה פסטה ביתית / קנויה + כף מלח (למים של הפסטה)
• 2 כוסות מלאות שמנת לבישול 15% (400 מ"ל)
• 5 עלי בזיליקום
• ½ כוס קמח תירס (פולנטה)
• כפית שטוחה מלח דק
להגשה:
• 50 גרם גבינת גאודה
אופן הכנה:
מחממים מים בסיר ומוסיפים כף מלח.
במחבת על אש נמוכה זורקים את החמאה, שופכים שמן זית, עלי מרווה ושום.
לאחר דקה מוסיפים פלפל שחור.
בשלב זה זורקים את הפסטה לסיר למשך 3/5 דק׳ תלוי בסוג הפסטה שיש.
מיד נוסיף כוס שמנת לבישול, עלי בזיליקום, קמח תירס ונערבב היטב.
לאחר ספיגה של הנוזלים לקמח תירס, מוסיפים עוד כוס שמנת לבישול, מצקת מים של הפסטה, מלח ומערבבים.
מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת יחד ומערבבים.
סוגרים את האש, מגרדים את הגבינה מלמעלה, מערבבים קלות ומגישים.
בתאבון ❤️
פטוצ'יני אלפרדו – כמו ברומא
מצרכים:
• 220 גרם פסטה פטוצ'יני
• כף גדושה מלח ים (עדיף אטלנטי)
• 75 גרם חמאה
• 100 גרם גבינת פרמזן (פתיתים)
אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר על אש גבוהה.
מוסיפים מלח ומערבבים.
כשהמים רותחים זורקים את הפסטה למשך 5 דק׳ בדיוק.
מעבירים את הפסטה למחבת על אש נמוכה.
מיד זורקים חמאה, מפזרים 50% מהפרמזן ומוסיפים מצקת מהמים של הפסטה.
מערבבים בעזרת מלקחיים ומוספים את שאר הפרמזן.
מערבבים כ-2/3 דק׳ עד להמסה מלאה של הגבינה.
מעבירים לצלחת ובתאבון (מכורי פרמז'ן זה הזמן להוסיף עוד טיפה)
ספגטי גבינות – מושחת וטעים
מצרכים:
• 3 כפות שמן זית
• ½ כפית פלפל שחור
• 3 פטריות שמפניון
• 3 פטריות פורטובלו
• כף מלח (למים של הפסטה!!)
• 220 גרם ספגטי
• 30 גרם חמאה
• כפית בזיליקום יבש
• ½ כפית טימין יבש
• ½ כוס שמנת לבישול (90 מ״ל)
• 75 גרם גבינת פקורה
• 75 גרם גבינת מנשגו
• 2 פרוסות גבינה צהובה
• ½ כפית מלח
• חופן עירית קצוצה
אופן הכנה:
מחממים מים בסיר עמוק. (לא מתחיל לבשל לפני שהמים חמים!!)
במחבת על אש בינונית, שופכים שמן זית ופלפל שחור.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
מוסיפים לסיר עם המים כף מלח, מערבבים ומוסיפים את הספגטי.
מוסיפים למחבת חמאה, בזיליקום, וטימין ומערבבים.
לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים שמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את גבינת הפקורה ומנשגו ומערבבים עד להמסה.
מיד מוסיפים את הספגטי (סה״כ 6 גג 7 דק׳ במים החמים) ומערבבים.
מנמיכים את האש, מוסיפים גבינה צהובה ומלח.
מערבבים קלות ומעבירים לצלחת.
מפזרים עירית מעל ובתאבון.
ספגטי עגבניות ושום
מצרכים:
• כף מלח (למים של הפסטה!!)
• 220 גרם ספגטי
• 3 כפות שמן זית
• 6 עגבניות שרי תמר
• 4 שיני שום
• ענף אורגנו טרי
• ½ כפית שטוחה פלפל שחור
• ½ כפית שטוחה מלח
• 2 ענפי טימין טרי או קפוא
להגשה:
• 30 גרם גבינת פרמז'ן
אופן הכנה:
מחממים מים בסיר עמוק, כשהמים רתחו מוספים מלח, מערבבים וזורקים את הספגטי ל4 דק' בדיוק.
מעבירים את הספגטי למסננת יחד עם קרח.
במחבת על אש בינונית, שופכים שמן זית, עגבניות שרי ושום.
לאחר 2 דק' מוסיפים את האורגנו, פלפל שחור, מלח ומערבבים היטב.
לאחר דקה מוסיפים את הספגטי למחבת, מקפיצים ולאחר דקה מוסיפים את הטימין.
לאחר 2 דק' של הקפצה מורידים לצלחת, מגרדים פרמז'ן מעל ובתאבון! פשוט קל וטעים.
רוצים להכין קינוח שישגע את האורחים שלכם?! קבלו את הפסטה שוקולד שתפתיע אתכם לטובה (למתכון לחץ כאן)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.