מצרכים:
• 2 ביצים
• 3 כפות סוכר
• 4 כפות קמח
• שקית אבקת אפיה (10 גרם)
• כפית תמצית וניל
• ⅓ כוס חלב
• מטבעות נוטלה קפואות (מקפיאים מראש)
• מים
מומלץ לצד גלידה ופרי.
אופן הכנה:
מפרידים את הביצים ל2 קערות שונות.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגתיות עד לקבלת קצפת יציבה (מבחן הקערה דוגמה בסרטון)
עוברים לקערה עם החלמונים, מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, תמצית וניל וחלב.
מערבבים בעזרת מטריפה עד לקבלת מרקם חלק.
שופכים את תערובת החלמונים על הקצפת חלבונים ובעזרת לקקן מקפלים פנימה (לא מערבבים באגרסיביות כי אז תשבר הקצפת).
על מחבת בגז הקטן ביותר, על אש נמוכה, שופכים מצקת מהבלילה, כף מים וסוגרים במכסה.
לאחר דקה מניחים מטבע נוטלה קפוא מלמעלה, מכסים בעזרת הבלילה, מוסיפים כף מים וסוגרים את המכסה למשך 2 דקות.
הופכים בעדינות את הפנקייק, מכסים למשך 2 דקות ומוכן!
שימו לב ❤️ זאת עבודה עדינה עם המון סבלנות.
טיפ חשוב – קחו מחבת גדולה נאן-סטיק (נגד הדבקה) ושימו לב שהאש אינה ישירות מתחת לפנקייק אלה ישירות על האזור של המים. בהצלחה!!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לפנקייק במילוי נוטלה, אתם חייבים לנסות את הגלידת נוטלה המדהימה הזאת!