מצרכים:
• 2 כפות שמן
• בצל גדול
• 500 גרם בשר צלעות טחון (מס׳ 2)
• 2 כוסות אורז יסמין
• קערית עלי סלרי דחוסה
• קערית בצל ירוק
• עגבנייה גדולה אדומה (או 2 בינוניות)
• כפית גדושה פפריקה מתוקה
• כפית שטוחה פפריקה חריפה
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית גדושה בהרט
• 2 כפות מלח דק
• ¼ כוס שמן זית
• 8 פלפלים גדולים (אדום/צהוב/כתום)
לרוטב:
• 2 כפות רסק עגבניות 28BX
• כף מלח דק
• ליטר מים חמים
אופן הכנה:
במחבת חמה שופכים שמן ובצל קצוץ דק, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הבשר טחון.
מערבבים כ-6/7 דק׳, מעבירים את הבשר לקערה ומצננים.
מוסיפים את האורז (לאחר שטיפה), את הירקות, התבלינים ושמן זית, מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
מורידים לפלפלים את הראש ומנקים היטב את פנים הפלפלים. (תשמרו את הראשים).
ממלאים את הפלפלים כ-¾ מחלל הפלפל בתערובת שהכנו מראש.
מסדרים בצפיפות בסיר גדול או שני סירים קטנים (זהירות לא לשבור את הפלפלים).
מכסים את הפלפלים עם הראשים ששמרו.
בקערה מערבבים רסק עגבניות, מלח ומים חמים.
שופכים את הקערית לסיר ומוסיפים את יתרת המים (חמים) להשלמה של ליטר או עד לכיסוי של ¾ מגבוה הפלפלים בסיר.
מכסים את הסיר, מדליקים את האש על אש גבוהה עד לרתיחה.
מורידים מיד לאש נמוכה כ-45 דק׳ או עד לאידוי של 90% מהמים בסיר (כמובן מכוסה), מכבים את האש, ממתינים כ-15 דק׳ וניתן לאכול.
ניתן לחמם את הסיר על פלטה של שבת כ30 דק׳ לפני האוכל (יש להוסיף חצי כוס מים חמים).
בתאבון, שבת שלום וסופ״ש מקסים
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.