מצרכים:
לתערובת:
• 250 גרם גרגירי חומוס
• מים פושרים
• כוס עלי פטרוזיליה
• כוס עלי כוסברה
• ½ בצל לבן
• 3 שיני שום
• כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
• כפית מלח
• ½ כפית כורכום
• כפית פלפל שחור
• כפית שטוחה כמון
• כפית שטוחה פפריקה מתוקה
• ½1 כפות מים
מילוי & ציפוי:
• ½ כוס פירורי לחם
• ½ כוס שומשום
• 15 יח׳ מיני גבינה חצי קשה
** פיתות/לאפות, ירקות טריים, גבינות למריחה ומתבלים
אופן הכנה:
בקערה גדולה שופכים את גרגירי החומוס ומוסיפים מים פושרים עד סוף הקערה.
נשרה את החומוס במשך 12 עד 18 שעות.
מסננים את המים ומכניסים את החומוס למעבד המזון.
מכניסים את כל מצרכי התערבות יחד (למי שיש מעבד מזון קטן אז להכניס את המצרכים בכמה פעימות)
טוחנים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בעלת גרגירים דקים.
בצלחת מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.
בעזרת מכשיר פלאפל (גדול) יוצרים ״קערית״ פלאפל מניחים גבינה במרכזה, עוטפים בתערובת נוספת ומהדבקים היטב בעזרת הכף (יש לשמן את מכשיר הפלאפל בספריי שמן לפני כל יחידה)
מחממים שמן בצ׳יפסר או בסיר עמוק, מטגנים במשך מספר דק׳ עד לקבלת צבע זהוב על גבול השחום.
מוכן! מרכיבים את הפיתה ואוכלים!
** שימו לב! ממליץ מאוד להוסיף גבינות שמנת למריחה, מתבלים איכותיים ואפילו לגרד גבינת פרמזן מלמעלה -תהנו מפלאפל משודרג
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
יודעים מה הולך מושלם לצד פלאפל ביתי מפנק? סחוג ירוק ביתי לפי המתכון המנצח שלי.