אופן הכנה:
בקערה של המיקסר שופכים מים, שמרים, סוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח, מתחילים לישה על מהירות בינונית למשך 4 דק׳.
מעלים למהירות בינונית למשך 4 דק׳ נוספות ובזמן הזה מוסיפים את המלח בהדרגתיות.
מוציאים את הבצק ומרגישים שהוא חלק (שאין גרגירי מלח – אם יש ממשיכים לישה של 2 דק׳ נוספות)
מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם.
מכדררים לכדורים ומניחים במגש מקומח, מפזרים קמח על הכדורים מלמעלה ועוטפים בניילון נצמד.
מתפיחים למשך שעה.
בתנור מכניסים מגש (המיועד לתנור!) הפוך באמצע התנור – יוצרים משטח חלק ללא דפנות.
מחממים תנור ל240 מעלות טורבו.
לאחר שעה מרדדים לפיתה בכותר 10/12 ס״מ, מחזירים למגש מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
מכניסים 2 פיתות בכל סיבוב לתנור למשך דקה, הופכים למשך דקה נוספת ומוציאים.
ניתן לאפות במשך דקה וחצי על צד אחד – אל תפחדו מצבע לבן של הפיתה.
מיד מעבירים את הפיתות למגבת וסוגרים למנוחה של 10 דק׳.
מוכן תהנו 🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פיתות ביתיות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו רק נשאר להחליט מה לשים בתוך הפיתות הביתיות, אתם חייבים להכין את הפלאפל המעולה הזה!