אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הבצק, שופכים את המים ומיד את הקמח.
מפעילים במהירות נמוכה את המיקסר למשך 3 דק׳.
מכבים ומכסים במגבת למשך 20 דק׳ – בזמן הזה אנו נכין את המילוי.
בקערה קורעים את הגבינה, שוטפים היטב את הזעתר ומפרידים את העלים מהגבעולים.
מוסיפים את עלי הזערת לגבינה, שופכים את השמן זית לקערה ומערבבים היטב עד לקבל מילוי אחיד – יש לעטוף ולהכניס למקרר.
חוזרים לבצק, מוסיפים את השמרים ומתחילים לישה במהירות בינונית למשך 6 דק׳, לאחר דקה מתחילים לזלף את השמן זית לאט לאט, לאחר 4 דק׳ מוסיפים את המלח ומחכים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה רטוב ומשמנים את הקערה של המיקסר ב2 כפות שמן זית, מקפלים את הבצק פנימה ומניחים בקערה.
שופכים על הבצק כף שמן זית ומעבירים להתפחה במשך 30 דק׳
לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח.
יוצרים 15 כדורים שווים ומקמחים את אזור שטח העבודה ולאחר שמניחים את כדורי הבצק נקמח מלמעלה.
נותנים לבצק מנוחה של 10 דק׳. (יש לכסות את הבצק במגבת)
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים בעזרת הידיים בגסות את הבצק, מניחים בנדיבות מהמילוי וסוגרים פנימה (דוגמא בסרטון)
הופכים, מקמחים ומרדדים לפיתה בעזרת מערוך כן יש הרבה קימוח אנחנו רוצים לקבל טקסטורה מחוספסת בסוף התהליך – מי שהטקסטורה עושה לו צמרמורת יכול לפתוח את הבצק על משטח משומן בשמן זית מתחילת התהליך.
מעבירים את הפיתה למחבת יבשה על אש הכי גבוהה.
צורבים היטב את הפיתה, הופכים, מורחים בשמן זית, הופכים ומורחים שוב שמן זית.
מורידים מהאש ישירות על מגבת ומכסים לשמירה על הטריות.
יש לנקות את המחבת בין פיתה בעזרת נייר סופג.
מוכן! בתאבון ♥️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים למאפים מלוחים? כל המתכונים שלי למאפים מלוחים מחכים לכם ממש פה.