הוספת כותרת
מצרכים:
• ½1 ק״ג חזה עוף שלם
• 12 שזיפים שחורים מיובשים
• 12 משמש מיובש
• כוס צימוקים לבנים
• כוס שקדים מקלות (גפרור)
• פלפל חריף גדול (צ׳ילי אדום)
• כוס דחוסה עלי כוסברה
• ½ כף פלפל שחור
• כף שטוחה מלח
• ½ כף קינמון
• ½ לימון גדול (מיץ)
• 4 ענפי טימין גדולים
• 2 כפיות שמן זית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
פורסים (או מבקשים מהקצב) את החזה עוף בצורת ספר (כמו שניצל ענק).
בקערה שופכים את הפירות יבשים חתוכים לקוביות, שקדים, פלפל חריף, עלי כוסברה, תבלינים, מיץ לימון ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם דביק/בצקי.
מקבבים קציצות בנדיבות רבה, מניחים בחזה עוף הפרוס, מגלגלים ונועצים בעזרת ענף טימין גדול.
מעבירים למגש מרופד נייר אפייה, משפריצים שמן זית, מכסים בנייר אפייה נוסף ונייר כסף.
מכניסים לתנור למשך 35 דק׳.
פותחים את התנור ומורידים את הנייר אפייה והנייר כסף.
מחזירים לתנור למשך 10 דק׳ נוספות.
מוכן 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכוני עוף מעולים? כל מתכוני העוף שלי מחכים לכם ממש פה.