אופן ההכנה:
ראשית מנגבים את נתח הפיקניה בעזרת נייר סופג ואז חורצים את השומן לעומק בצורת קוביות – חשוב לא לחרוץ את הבשר עצמו.
מכניסים את הבשר לקופסא גדולה שהנתח נכנס בקלות ומוסיפים את כל מצרכי המתכון פנימה.
בעזרת כפפות או לאחר שטיפת ידיים טובה, מתחילים לערבב את המרינדה ובנוסף גם לעשות מאסז׳ לבשר ולהחדיר את התבלינים לתוך החריצים היטב.
מניחים את הנתח בקופסא עם מכסה ומכניסים למקרר למשך 4 שעות, לאחר שעתיים יש להפוך את הנתח בקופסא.
כ-20 דק׳ לפני שמוציאים את הנתח מהמקרר מחממים את הנינג׳ה דגם OO103 על מצב גורמה – מכוונים את השלב ראשון למשך 10 דק׳ על 280 מעלות, שלב שני למשך 75 דק׳ על 150 מעלות ולוחצים התחל.
בזמן חימום הנינג׳ה נארגן את הנתח על המגש היצוק שקיבלנו יחד עם התנור החיצוני.
מניחים את הרשת בתוך המגש ומעבירים את הנתח עם השומן כלפי מעלה למגש – חשוב שהנתח לא יישב ישירות על המגש.
שופכים 2 כפות מהמרינדה על השומן בדגש להחדרה בין החריצים ונועצים את מד הטמפ׳ – למי שאין מד טמפ׳ פשוט לעבוד לפני המשקל הממוצע של 2 קילו נתח כפי שכתבתי במצרכים ולפי הזמנים והמעלות שכיוונתי את הנינג׳ה.
ברגע שהנינג׳ה ציפצף זה הזמן להכניס את הנתח, לסגור את דלת התנור וללחוץ התחל.
זהו זה מפה כל מה שנשאר לכם זה לחכות ולא לגעת בדבר.
ברגע שהנינג׳ה מתריע לסיום מוציאים את הנתח למנוחה של 15 דק׳ מחוץ לתנור ורק אז פורסים.
לאחר פריסה מגישים את רצועות הפיקניה יחד עם המגש ונוזלים ואוכלים עם היידים (אפשר גם עם מזלגות 😜)
פרסום במימון נינג'ה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פיקניה במרינדת קקאו? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את הפיקניה במרינדת קקאו? עכשיו תנסו את הבשר המפורק המושלם הזה