אופן ההכנה:
הכנת הבצק לפיצה נפוליטנית היא מאוד פשוטה.
בקערה של המיקסר שופכים מים, שמרים, קמח מנופה.
את המלח שוקלים ומניחים לצד הקערה.
מתחילים לישה על המהירות האיטית ביותר למשך 10 דק׳, לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים לישה של 2 דק׳ נוספות.
מעבירים את הבצק לקופסה משומנת בשמן זית למנוחה של 30 דק.
לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומבצעים קיפולים עד לקבלת כדור חזק וחלק.
משמנים את הבצק בשמן זית ונותנים לו מנוחה של 20 דק׳.
לאחר מכן חותכים בעזרת קלף או שפכטל את הבצק לחתיכות שווה של 210/220 גרם – פיצה נפוליטנית קלאסית זה 270 גרם אני רוצה פיצות יותר אישיות.
מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים ומסדרים בקופסה משומנת שאותה נכניס למקרר למשך 24 שעות.
למחר, שעתיים לפני הכנת הפיצות מוציאים את הבצק מהמקרר.
עכשיו נחמם את טאבון תנור חיצוני של נינג׳ה (דגם OO103) על מצב פיצה ונחכה עד לצליל שמבשר שהטאבון מוכן וחם.
במקביל נכין את הרוטב פיצה, בקערה נערבב את העגבניות והמלח ונקרע פנימה את עלי הבזיליקום.
על כף הפיצה מפזרים קמח סמולינה לפני שנתחיל לפתוח את הפיצה – יש לקמח בין פיצה לפיצה.
נפזר קמח סמולינה על הבצק בדג על החיבורים בין הכדורים.
בעזרת שפכטל מעבירים את הבצק לקערה עם הקמח סמולינה, עוטפים את הבצק בקמח ומעבירים למשטח עבודה נקי.
לפי הדוגמה בסרטון פותחים את הכדור לפיצה שהדגש הוא לשמור על שוליים שמנמנים ולדחוף את האוויר לכיוון השוליים.
שימו לב אין לפחד למתוח את הבצק, המתכון שקיבלתם מתאים וייתן לכם חופש עבודה.
מניחים את בסיס הפיצה על הכף של הפיצה ומורחים ברוטב, קורעים מוצרלה מעל ומכניסים את הפיצה לטאבון.
לוחצים על לחצן ההתחלה והטאבון יפעיל טיימר של 2 וחצי דקות בדיוק כפי שאנחנו צריכים.
בצפצוף מיד פותחים ומוציאים את הפיצה למשטח נוח או צלחת רחבה.
מגרדים על הפיצה פרמזן, מניחים עלי בזיליקום טרי ויוצקים שמן זית על הקרסט מהצד הפנימי שלו.
מוכן! חותכים עם מספריים – סכין יהרוס את הבועות היפות שיש לנו בפיצה ובתאבון 🍕
פרסום בשיתוף שריג היבואן הרשמי
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פיצה נפוליטנית בסיסית? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
עפתם על הפיצה נפוליטנית בסיסית ומחפשים עוד מתכונים למאפים? לחצו כאן!