ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

פילה בס לצד קרם כרובית ורוטב לימון כוסברה

מתכון למנה של פילה בס לצד קרם כרובית ורוטב לימון כוסברה בדיוק כמו במסעדת גורמה - מנה מפנקת וסופר טעימה שתגרוף מלא מחמאות
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לקרם כרובית:
400 גרם כרובית
בצל לבן
3 כפות שמן זית
ליטר חלב קוקוס (או עד לכיסוי)
כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
לרוטב לימון וכוסברה:
2 שיני שום
2 לימונים (מיץ טרי)
כוס עלי כוסברה דחוסה
חצי כוס עלי נענע
חצי כפית שטוחה מלח
חצי כוס שמן זית
להכנת הכרובית:
100 גרם כרובית
3 כפות שמן
קורט צ׳ילי גרוס
מלח
להכנת הפילה באס:
פילה באס ישראלי טרי
מלח ופלפל שחור (כמות מספקת לדג)
3 כפות שמן

אופן הכנה:

מפרידים כרובית, שומרים בצד 3/4 פרחים יפים ללא גבעול את השאר חותכים ומניחים בצד.
קוצצים בצל לקוביות קטנות, שופכים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל ומדליקים את האש על להבה בינונית.
ברגע שהבצל הזיע והפך להיות שקוף מוסיפים את הכרובית לצריבה של 2 דק׳ ושופכים חלב קוקוס עד לכיסוי.
מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומבשלים במשך 45 דק׳ – לאחר מכן מסננים את הנוזלים, מעבירים את הבצל והכרובית לכלי, מוסיפים מעט מהחלב קוקוס שאיתו בושל, מלח, פלפל, טוחנים היטב עד למרקם של פירה/קרם (יש לשלוט בנוזלים ולא להכניס מכה אחת את החלב)
בזמן הבישול של הקרם ממשיכים להכין במקביל את הרוטב, מכניסים את כל המרכיבים יחד לכלי גבוה וטוחנים היטב.
מחממים סיר מים, חולטים את הכרובית במשך 6 דק׳ ומעבירים למי קרח.
** שימו לב -בשלב זה טוחנים את הקרם כרובית ומיד להכניס לכלי עמיד בחום למים חמים (שחלטנו את הכרובית) לשמירת טמפ׳.
מתבלים את הדג ונותנים למלח לחדור פנימה.
בזמן הזה מחממים במחבת על אש גבוהה שמן, וזורקים את הכרובית שהייתה במי הקרח, מתבלים ומקפיצים עד לקבל צריבה.
מיד שופכים שמן ומניחים את הפילה בס, שהעור כלפי מטה, מניחים את התרווד על הדג כדי לשמור על צורתו (לא ללחוץ חזק אבל כן לתפוס את הדג במקומו שלא יתקפל).
לאחר קבלת צבע זהוב וקרנצ׳י לעור, הופכים למשך דקה ומגישים. 

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן פילה בס? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיו רק נשאר לכם להכין סלט כמו במסעדה, אתם חייבים לנסות את הסלט קיסר המושלם הזה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור