מצרכים:
בצק:
• 4 גרם שמרים טריים
• 2 כוסות מים פושרים
• כף גדושה דבש
• 525 גרם קמח 00 איטלקי
• ⅓ כוס שמן זית
• כפית מלח דק
על הבצק:
• כף מלח ים אטלנטי
• כוס מים
• 3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
בקערה זורקים את המשמרים ושופכים מים פושרים.
מוסיפים את הדבש מערבבים היטב ומחכים כ-2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשמן זית בהדרגתיות ומערבבים.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים מלח ומתחילים ללוש כ12-15 דקות היטב לפי השיטות הלישה אותם אני מציג בסרטון. (יש אפשרות להעביר למיקסר כ-12 דקות, ולאחר מכן 2 דקות לישה ידנית אך אני אוהב לעבוד עם הידיים).
מעבירים לתבנית משומנת בשמן זית, מניילנים, מכסים במגבת ומתפיחים כ-6 שעות במקום חמים.
מחממים תנור ל240 מעלות.
לאחר התפחה, מרדדים עם היד בדיוק כמו בסרטון.
בקערית מערבבים מלח ים ומים.
שופכים את השמן זית על הבצק ומוסיפים את המים המלוחים.
מכניסים לתנור למשך 7-9 דקות (תראו שהבצק השחים מלמעלה).
מוציאים מהתנור, חותכים מיד לפסים או קוביות, מעבירים למגש עץ או צלחות ובתאבון!
מומלץ ליד עגבניות מיובשות, ממרח זיתים וקערית של שמן זית & חומץ בלסמי.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.