איך מביאים את איטליה ישר למטבח שלכם? מכינים פוקאצ'ה בארזה! מתכון מסורתי וטעים של פוקאצ'ה בארזה מהעיר בארי שבאיטליה.
מצרכים:
לבצק:
- 1 קילו קמח מלא טחון דק (אינטגרלה)
- 10 גרם שמרים טריים
- 800 גרם מים
- 45 גרם שמן זית
- 45 גרם מלח
לפוקצ׳ה (עבור יחידה אחת):
- 50 גרם שמן זית
- 15 עגבניות שרי תמר מתוקות (תטעמו לפני)
- ½ כפית מלח
- כפית שטוח אורגנו יבש
אופן הכנה:
במיקסר שופכים את הקמח, השמרים וחצי מכמות המים ומתחילים לישה במהירות הכי נמוכה כ-3 דק.
מוסיפים את יתר המים באיטיות ובהדרגה.
לאחר מכן, מוסיפים מלח ואז את השמן בטפטוף איטי – סך הכל 5 דק מהירות נמוכה ושפיכת כל המוצרים.
לאחר שכל המוצרים במיקסר מגבירים למהירות בינונית למשך 4 דק (לא מהירות גבוהה!)
מעבירים את הבצק לקופסא אטומה ומשומנת בשמן זית למשך 30 דק בטמפ' החדר.
לאחר מכן מכדררים ל400 גרם ולילה במקרר בכלי סגור היטב.
כשעתיים לפני תחילת הכנת הפוקצ׳ה מוציאים מהמקרר לטמפ׳ החדר.
בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ (למי שאין אפשר גם בחד פעמי עגולה של עוגות)
שופכים 25 גרם שמן זית בתוך התבנית ומניחים את הבצק על השמן.
על הבצק שופכים מחצית מכמות השמן שנותרה ופותחים את הפוקצה בעזרת האצבעות (דוגמא בסרטון).
קורעים את העגבניות מעל הפוקצה (אנחנו רוצים את כל הנוזלים) ודוחפים לתוך הבצק את העגבניות הקרועות.
מפזרים מלח ואורגנו באחידות.
שופכים את יתרת השמן זית מעל ומתפיחים בצורה הזאת במשך שעה וחצי בטמפ׳ החדר.
לאחר שעה של התפחה מדליקים תנור על המקסימום במצב טורבו (אפייה 250 מעלות)
לאחר שהתנור התחמם במשך חצי שעה מכניסים את הפוקצה למשך כ-20 דק׳ עד לקבלת צבע שחום.
מוכן! מוציאים מהתנור ובתאבון ♥️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לפוקאצ'ה, אתם חייבים לנסות את הפוקאצ'ה על אבן שמוט