אופן ההכנה:
להכנת בצק הפוקאצ׳ה נשפוך לקערה של המיקסר את המים, השמרים ומערבבים במעט עם מזלג.
מוסיפים את הקמח ומתחילים לישה במהירות הכי נמוכה למשך 3 דק.
זורים מלח על הבצק ולאחר הטמעה מזלפים את השמן בדופן הקערה – סך הכל תהליך של 5 דק במהירות נמוכה.
לאחר מכן מגבירים למהירות בינונית למשך 4 דק- לא במהירות גבוהה! (סך הכל 12 דק׳ לישה)
מעבירים את הבצק לקופסא אטומה ומשומנת בשמן זית למשך 30 דק בטמפ’ החדר.
לאחר מכן מכדררים לכדורים במשקל 100 גרם ומכניסים את הכדורים לקופסא אטומה ומשומנת ללילה במקרר.
כשעתיים לפני תחילת הכנת הפוקצ׳ה מוציאים מהמקרר לטמפ׳ החדר.
במקביל, כחצי שעה לפני אפייה הפוקצ׳ות, מניחים אבן שמות על גריל גז, מדליקים את כל המבערים על החום הגבוה ביותר וסוגרים את הגריל.
ברגע שהגריל הגיע ל250 מעלות, מורידים את הלהבה לחום בינונית.
לוקחים את כדורי הפוקצה, מותחים לפי הדוגמא בסרטון ומניחים על האבן שמוט החמה.
מיד סוגרים את הגריל, לאחר 2 דק׳ פותחים את הגריל ובודקים אם הפוקצה מתנתקת מהאבן בקלות, אם לא יש להמתין!
ברגע שהפוקצה מתנתקת מחכים שהיא תקבל צבע שחום מלמטה, הופכים למשך דקה לקבלת צריבה גם בחלק העליון ומוכן!
מורידים את הפוקצ׳ות בעזרת כף פיצה למשטח נוח לעבודה, מיד מורחים בשמן, מפזרים מלח גס, טימין יבש ובתאבון!
לחצו כאן לרכוש את האבן שמוט , קוד הנחכה Rubi20 ל20% הנחה נוספים על המבצעים הקימים באתר
פרסום ממומן בשיתוף פוד אפיל
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פוקאצ׳ה על אבן שמוט? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לפוקאצ׳ה על אבן שמוט, אתם חייבים לנסות את המתכון הזה לפיתות ביתיות!