טוסט 4 העונות:
על משטח עבודה נוח, חותכים לחם שומשום או בייגלה, מורחים כף גדושה של אלף-האיים וכף גדושה של פסטו. מניחים 2 פרוסות גבינה צהובה, על רבע אחד מניחים זיתים שחורים ופטה, על הרבע השני זיתים ירוקים וכפית אורגנו, על רבע שלישי פרוסות עגבנייה ופרוסות שן שום, ברבע האחרון 2 כפות תירס ו-2 כפות פרמז'ן. מניחים 2 פרוסות גבינה צהובה סוגרים את הלחם ומכניסים לטוסטר עד לקבלת צבע שחום.
סנדוויץ' חביתה על מחבת:
על מחבת חמה ומשומנת, שופכים 2 ביצים מקושקשות עם קורט מלח, מיד טובלים שני פרוסות לחם ללא הקשה משני הצדדים, מפזרים שומשום (דוגמא בסרטון), מיד לאחר שהחביתה מתנתקת מהמחבת הופכים (תרגישו עם המרית), מנמיכים את האש ומניחים במסודר, פרוסת גבינה צהובה, גבינת פטה חמד, עירית, עגבנייה, אבוקדו, חופן עלי כוסברה, מכבים את האש, מקפלים וחותכים – בתאבון.
קסדייה בשר טחון:
במחבת על אש גבוהה, שופכים כף שמן ו150 גרם בשר טחון (עדיפות לספר 2), מוסיפים מלח, פלפל שחור ומערבבים.
לאחר אידוי הנוזלים, מנמיכים את האש, מוסיפים 3 כפות של מטבוחה ומערבבים.
מקשקשים 2 ביצים עם קורט מלח, שופכים על הבשר ומיד מניחים טורטייה ובעזרת היד או כף עץ לוחצים על הטורטייה במשך 34 דק'.
כשהטורטייה מתנתקת בקלות מהמחבת מעבירים לצלחת, מוסיפים חסה טרייה, מגלגלים ובתאבון
סנדוויץ' חביתה חלבית:
בקערה מערבבים 2 ביצים, רבע כוס חלב, שופכים על מחבת חמה ומשומנת, מיד מניחים לחמנייה ולוחצים מלמעלה עד לניתוק החביתה מהמחבת (תרגישו עם המרית), הופכים, מנמיכים את האש, מורחים גבינת שמנת, מניחים מלפפון, עגבנייה, מלפפון חמוץ, ממליחים, סוגרים ובתאבון
סנדוויץ' חביתה וקצח:
על מחבת חמה ומשומנת, שופכים 2 ביצים מקושקשות עם קורט מלח, מיד טובלים שני פרוסות לחם ללא הקשה משני הצדדים, מפזרים קצח ושומשום (דוגמא בסרטון), מיד לאחר שהחביתה מתנתקת מהמחבת הופכים (תרגישו עם המרית), מכבים את האש ומניחים במסודר, פרוסת גבינה צהובה, גבינת פטה חמד, עגבנייה, אבוקדו, פלפל צהוב, מקפלים וחותכים – בתאבון.
טוסט לחמניית בורגר:
חוצים את הלחמנייה, מורחים גבינת שמנת שום & גמבה אדומה, פסטו מהצד השני, מוסיפים מוצרלה מגורדת, עלי אורגנו טרי, גבינה בולגרית מלוחה חמד, פטריה, עלי טימין טרי, סוגרים, עוטפים בנייר אפייה (דוגמא בסרטון) ומכניסים לטוסטר למשך 12 דק' – מוכן! בתאבון.
נקניקייה מטוגנת בלחמנייה:
משפדים את הנקניקייה, בעזרת סכין חותכים בזמן גלגול הנקניקייה (דוגמא בסרטון), מוציאים מהשיפוד וזורקים לטיגון בשמן חם (בזהירות!!), בעזרת 2 שיפודים מותחים את הנקניקייה לצדדים בזמן הטיגון (דוגמא בסרטון) לאחר קבלת צבע שחום מוציאים את הנקניקייה לניקוז השמן ובאותו הזמן, בלחמניית שומשום גדולה, מרפדים בכרוב כבוש, מניחים את הנקניקייה, מזלפים חרדל, קטשופ ומיונז – מוכן בתאבון!
סנדוויץ' חביתה נקניקייה:
במחבת משומנת, זורקים נקניקייה קצוצה דק, מבשלים כ-2 דק', מקבצים את חתיכות הנקניקייה למרכז המחבת, שופכים מעל 2 ביצים מקושקשות, קורט פלפל שחור ומלח, מיד מניחים לחמנייה על החביתה ולוחצים עד שהחביתה מתקשה ומתנתקת מהמחבת (תרגישו עם המרית), הופכים, מכבים את אש, מוסיפים מיונז, קטשופ, עגבנייה חתוכה דק, מלפפון חמוץ קצוץ, מקפלים לכיוון פנים ומוכן – בתאבון.
חצ'ופיתה – חצ'אפורי פיתה:
חורצים עיגול בפיתה, מכניסים פנימה גבינה צהובה מוצרלה, גבינה מלוחה חמד, קובייה קטנה של חמאה, שוברים ביצה, משפריצים שמן זית, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 10 דק' (למי שמידת העשייה של הביצה לא מספיק עשויה, יש להניח נייר אפייה על הפיתה ולהמשיך אפייה לעוד 35 דק'), מוציאים מהתנור ובתאבון.
נקניקייה וביצת עין:
מניחים 2 נקניקיות בין 2 צ'ופסיטקים וחותכים למחצה, יוצרים עיגול וסוגרים אותו בעזרת קיסמים (דוגמא בסרטון).
מעבירים בזהירות למחבת משומנת וחמה, צורבים צד אחד, הופכים, מוסיפים ביצה וקורט מלח, לאחר שהביצה מוכנה הופכים למשך 30 שניות לסגירת הביצה, מחממים פרוסת לחם על המחבת ומעבירים למשטח עבודה.
מורחים את פרוסת הלחם בקטשופ ומיונז, מוסיפים עגבנייה וחמוצים, מניחים את הנקניקיות וביצת העין מעל, מסירים את הקיסמים (!!) ובתאבון.
טרנד טוסט טורטייה:
מניחים טורטייה על משטח עבודה, חותכים למחצה במרכז הטורטייה ומניחים על כל רבע מוצרים שונים.
רבע ראשון: גבינה צהובה מוצרלה, רבע שני: מיונז ואבוקדו, רבע שלישי: רסק עגבניות וגבינה מלוחה פטה חמד, רבע רביעי: פטריות, מקפלים ומניחים בצד.
במחבת חמה ומשומנת שופכים 2 ביצים מקושקשות עם קורט מלח ומיד מניחים טורטייה מעל, הופכים כשהחביתה נפרדת מהמחבת (תרגישו עם המרית), מעבירים למשטח עבודה, חותכים למחצה את הטורטייה עם החביתה ועוטפים את הטורטייה רבעים בתוך הטורטייה חביתה כשהצד הפתוח לכיוון פנים (דוגמא בסרטון) , מכניסים לטוסטר למשך 10 דק' – מוכן בתאבון.
טוסט נקניק טורטייה:
מניחים על טורטייה 3 פרוסות פסטרמה הודו, 3 פרוסות סלמי, חצי אבוקדו חתוך, מגלגלים וצורבים על מחבת פסים מכל הצדדים.
מורידים מהאש, עוטפים בנייר סנדוויץ' או נייר אפייה, חותכים לחצי ואוכלים עם רוטב שאוהבים (בסרטון צ'ילי מתוק)
קסדייה גבינה צרובה:
על מחבת קרה, מפזרים כוס מוצרלה מגורדת, מניחים טורטייה מעל ומדליקים את האש.
לאחר שהגבינה נצרבה היטב, נדבקה לטורטייה, הופכים (לא להפוך מוקדם מידי!), מנמיכים את האש, מוסיפים כוס מוצרלה מגורדת, ביצה קשה, קורט מלח, קורט פלפל, חצי אבוקדו, מגלגלים, צורבים את אזור "התפר" כ-דקה, מעבירים לקרש חיתוך, חוצים ובתאבון.
קסדייה – חביתה טורטייה
במחבת חמה ומשומנת שופכים 2 ביצים מקושקשות עם קורט מלח ומיד מניחים טורטייה מעל, הופכים כשהחביתה נפרדת מהמחבת (תרגישו עם המרית), מכבים את האש ומוסיפים גבינות ותופסות שאוהבים
אני ממליץ על גבינה צהובה, גבינה מלוחה, חמאה, פלפל שחור, תירס, עגבניות שרי ופטריות.
מגלגלים את הטורטייה (דוגמא בסרטון) מדליקים את האש, ומניחים את הצד הפתוח כלפיי המחבת, לאחר 45 דק' הופכים לצריבה אחרונה של 2 דק' ומוכן – בתאבון.