ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

עוף ותפוחי אדמה לשישי

עוף ותפוחי אדמה בתנור הכי קלים להכנה! מנה מושלמת לארוחת שישי
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

2 בטטות גדולות (אפשר יותר)
10 תפוחי אדמה מיני לאפייה
ראש שום
3 ענפי טימין גדולים
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח ים
4 ירכיים עוף
4 כפות דבש
2 כפיות צ׳ילי גרוס
5 כפות שמן זית

אופן הכנה:

רגע לפני הכנת העוף ותפוחי אדמה – מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
מקלפים בטטה וחותכים לגודל של התפוחי אדמה מיני.
שוטפים את התפוחי אדמה היטב.
במגש מרופד נייר אפייה מניחים את התפוחי אדמה, בטטה, ראש שום חצוי וטימין.
מפזרים באחידות פלפל שחור וכפית מלח ים.
מניחים את הירכיים מלמעלה, יוצקים כף דבש על כל ירך וחצי כפית צ׳ילי גרוס על כל ירך.
מזליפים שמן זית באחידות ובדגש על ראש השום החצוי.
עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף.
מכניסים לתנור למשך שעה.
לאחר מכן מורידים את העטיפה של נייר הכסף והאפייה.
מגבירים תנור ל-220 מעלות במצב גריל ומחזירים לתנור למשך כ-15 דק׳.
לאחר שקיבלנו צבע שחום לעור (וקריספי!) מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דק׳ וניתן לאכול.

שומרי שבת יש להכין הכל במדויק, לעטוף שנית בנייר אפייה וכסף ולחמם כ-30 דק׳ לפני על פלטה לשבת כשהמנה עטופה.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ומה לצד העוף ותפוחי אדמה? טחינה כמובן!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור