אופן הכנה:
רגע לפני הכנת העוף ותפוחי אדמה – מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
מקלפים בטטה וחותכים לגודל של התפוחי אדמה מיני.
שוטפים את התפוחי אדמה היטב.
במגש מרופד נייר אפייה מניחים את התפוחי אדמה, בטטה, ראש שום חצוי וטימין.
מפזרים באחידות פלפל שחור וכפית מלח ים.
מניחים את הירכיים מלמעלה, יוצקים כף דבש על כל ירך וחצי כפית צ׳ילי גרוס על כל ירך.
מזליפים שמן זית באחידות ובדגש על ראש השום החצוי.
עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף.
מכניסים לתנור למשך שעה.
לאחר מכן מורידים את העטיפה של נייר הכסף והאפייה.
מגבירים תנור ל-220 מעלות במצב גריל ומחזירים לתנור למשך כ-15 דק׳.
לאחר שקיבלנו צבע שחום לעור (וקריספי!) מוציאים מהתנור, ממתינים כ-10 דק׳ וניתן לאכול.
שומרי שבת יש להכין הכל במדויק, לעטוף שנית בנייר אפייה וכסף ולחמם כ-30 דק׳ לפני על פלטה לשבת כשהמנה עטופה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ומה לצד העוף ותפוחי אדמה? טחינה כמובן!