אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
לקערה של המיקסר שוברים את הביצים.
בקערית מערבבים את הסוכר והגרידת תפוז תוך כדי מעיכה בין האצבעות והוצאת השמנים שיש בגרידת התפוז – דוגמא בסרטון.
את הסוכר מעבירים לקערה של הביצים ומפעילים מיקסר על מהירות בינונית-נמוכה (שימו לב לא מהירות גבוהה כמו שרשום בכל המתכונים בארץ!)
לאחר 20 דק׳ שבהם קיבלו קצף עשיר מתחילים לזלף את השמן פנימה לאט לאט, תהליך שצריך לקחת 2 דק׳ לפחות.
מיד לאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים בזילוף מהיר. (מי שרוצה יכול בשלב הזה להוסיף כפית מחית וניל – רק לא תמצית!)
עוצרים את המיקסר, בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
חצי מכמות הקמח מעבירים דרך מסננת לקערת המיקסר ובעזרת לקקן מקפלים את המסה – המטרה שלנו לשמור על בועות האוויר במסה ולא לשבור אותן ע״י ערבוב אגרסיבי.
לאחר ההטמעה מוסיפים את שאר הקמח שוב דרך מסננת, מקפלים בעדינות עד למסה אחידה.
משמנים תבנית פרח בקוטר 22 ס״מ, מניחים בתחתית התבנית את השקדים הפרוסים באופן שווה ושופכים את המסה בעדינות לתבנית.
מיד מכניסים לתנור למשך כ-45 דק׳, עושים טסט עם שיפוד אם יוצא לנו גרגרים לחים על השיפוד מוכן.
אם יוצא בטסט השיפוד בלילה נוזלית ממשיכים אפייה של עוד 5/7 דק׳ ובודקים שנית.
מוציאים מהתנור לצינון של שעה עד שעה וחצי.
הופכים את העוגת על מגש או צלחת גדולה לבחירתכם, מאחסנים מחוץ למקרר שהדגש היחיד הוא לעטוף תמיד בניילון.
מפזרים אבקת סוכר כמה שאוהבים – גם לפני ההגשה לאורחים.
וזהו זה – מוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוגת תפוזים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לעוגות? כל מתכוני העוגות שלי מחכים לכם ממש פה.