אופן ההכנה:
לקערה של המיקסר שוברים את הביצים שלמות.
בקערה עמוקה מערבבים את הסוכר וגרידת התפוז והלימון – יש למעוך היטב בין האצבעות על לקבלת צבע צהוב לסוכר.
מצרפים את המסוכר לביצים ומפעילים את המיקסר על מהירות איטית – בינונית למשך 20 דק׳ עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו, מערבבים את היבשים בקערה יחד וסוחטים את התפוז לכוס – אם חסר מיץ לאחר הסחיטה ניתן להשלים עם מים.
לאחר 20 דק׳ של עבודת המיקסר מזלפים בהדרגתיות את השמן זית תהליך שצריך לקחת לכם 2 דקות.
מיד אחרי מוסיפים את המיץ תפוזים אפשר לשפוך במכה העיקר לסנן מגלעינים.
לאחר 30 שניות של ערבוב מוציאים את הקערה מהמיקסר ומכניסים את היבשים המעורבים יחד.
בעזרת לקקן מקפלים את היבשים עם הביצים עד לקבלת בלילה אחידה – אם יש גושי קוקוס יש למעוך בדפנות הקערה.
משמנים תבנית בגודל 30 על 22 ושופכים את הבלילה פנימה – ניתן להכין בכל תבנית העיקר שהבלילה תהיה רק עד גובה שתי שליש מהתבנית.
מכניסים לתנור למשך 50 דק׳. (מי שמפצל את הבלילה באינגליש קייק זה ייקח 40/45 דק׳ תבדקו עם קיסם)
מיד ובמקביל מכינים את הסירופ בסיר, מערבבים את המצרכים ומעלים לרתיחה.
לאחר שהסוכר נמס מיד מקררים – יש לשפוך סירופ קר על עוגה חמה או סירופ חם על עוגה קרה.
אני מעדיף סירופ קר על עוגה חמה.
מוכן! מיד שופכים את הסירופ בהדרגתיות ולאט לאט – אם תשפכו את כל הסירופ במכה השוליים יהיו ספוגים בסירופ ומרכז העוגה יבש.
לכן קחו 3 דק׳ ושפכו לאט לאט.
מחכים עד לצינון מלאה ובתאבון.
לאחר צינון יש לשמור עטוף בשקית ניילון אטומה לשמירה על הלחות – במקום חשוך וקריר (לא מקרר)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד עוגות קלות וטעימות? כל מתכוני העוגות שלי מחכים לכם ממש פה.