אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד עלי הגפן והמים. מרפדים נייר אפייה בסיר סוטאז שאפשר להכניס לתנור, מסדרים אחד על השני את עלי הגפן או המנגולד, מעבירים את המילוי לסיר ומכסים בעוד עלי גפן בהמשכיות לעלי הגפן התחתונים. נסו להצמיד ככל האפשר את העלים אחד לשני. מניחים צלחת על העלים, שופכים מים חמים ומעלים לרתיחה. מרגע הרתיחה מורידים לאש נמוכה למשך 45 דק׳. במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות. מכניסים את הסיר לתנור למשך שעתיים.
מוכן! הופכים, פורסים ובתיאבון.
שומרי שבת / חג? יש להרתיח במשך 45 דק׳ כרגיל. ולהניח על הפלטה שעתיים וחצי לפני האוכל (עם מפריד בין הפלטה לסיר)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את העוגת יפרח? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון לעוגת יפרח אתם חייבים לנסות את היפרח (עלי גפן ממולאים)