ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

עוגת הגבינה מפרינדס – עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה חלומית שיבוא לכם לאכול ישר מהרצפה (-; עוגת גבינה הכי טעימה שתאכלו! זאת שרייצ'ל וצ'נדלר לא יכלו לעמוד בפנייה
דירוג מתכון
0.0/5

מצרכים:

לבסיס:
חצי חבילה פתי בר (125 גרם)
חבילה לוטוס (87.5 גרם)
חצי כוס פקאן
חצי כפית שטוחה אגוז מוסקט 
כף גדושה סוכר חום
35 גרם חמאה + חמאה לשימון התבנית
לעוגה:
900 גרם גבינת שמנת 27%+ 
כוס סוכר לבן
3 ביצים
3 כפיות מחית וניל (שימו לב לא תמצית!) או 2 מקלות וניל + 2 כפיות תמצית וניל
לימון סחוט ומסונן
טופינג:
400 גרם שמנת חמוצה 15%+ 
רבע כוס סוכר לבן
כפית מחית וניל או מקל וניל (לא תמצית וניל)

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והפקאן.
לאחר טחינה ראשונית עוצרים ומוסיפים את שאר מרכיבי הבסיס.
טוחנים היטב על לקבלת מרקם פירורי וחולי.
משמנים תבנית קפיץ 24 ס״מ בחמאה ומהדקים את הבסיס לתחתית התבנית – שימו לב ללא דפנות התבנית.
מכניסים לתנור למשך 10/11 דק׳ עד הזהבה קלה.
מוציאים את התבנית מהתנור לצינון מלא ומורידים את מעלות התנור ל-160 מעלות.

שימו לב 🤍 בכל תהליך הכנת מסת העוגה נשתמש במיקסר על עוצמת מינימום בלבד!

במיקסר עם מערבל (רגל פדל) מרככים את גבינת השמנת ע״י הפעלה על מינימום עוצמה למשך 3 דק׳.
מכבים את המיקסר מוסיפים ביצה ומפעילים עד להטמעה מלאה.
חוזרים על הפעולה 3 פעמים ביצה אחר ביצה.
מכבים את המיקסר, מוסיפים סוכר ומערבבים למשך 2 דק.
בעזרת לקקן מגרדים את דפנות ותחתית הקערה, מוסיפים את מחית הווניל,
מערבבים עד לאחידות ומוסיפים את מיץ הלימון דרך מסננת דקה.
מערבבים במשך 2 דק׳ נוספות.
מעבירים את תוכן הקערה לתבנית הקפיץ (שימו לב שהבסיס בטמפ׳ החדר!).
את התבנית מניחים על מגש מרופד נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 45 דק׳ (שימו לב 160 מעלות).
לאחר 45 דק׳ מכבים את התנור.
פותחים את דלת התנור – כן כן במרכז העוגה המרקם יהיה דליל ומפחיד! אך אל תדאגו!
משאירים את העוגה בתנור עם דלת פתוחה עד לצינון.
במקביל (בזמן האפייה והצינון) נכין את הטופינג.
במיקסר נשפוך את השמנת החמוצה והסוכר, נפעיל על מהירות בינונית (3) למשך 2 דק׳.
בעזרת לקקן מגרדים את הדפנות ותחתית הקערה, מוסיפים מחית וניל ומפעילים למשך 2 דק׳ נוספות.
נגרד שוב את דפנות הקערה עם לקקן ומפעילים את המיקסר למשך דקה.
מיד מכניסים את הטופינג למקרר עד שהעוגה מגיעה לטמפ׳ החדר (כמה שיותר זמן במקרר יותר טוב)
לאחר שהעוגה התקררה מוציאים מהתנור ומניחים על משטח העבודה.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
שופכים בזהירות את הטופינג על העוגה באופן אחיד (לא בבום במרכז העוגה)
בעזרת קלף או לקקן מורחים בעדינות רבה את הטופינג באופן שווה.
לאחר שהתנור הגיע ל-160 מעלות מכניסים את העוגה למשך 5 דק׳ בדיוק.
מכבים את התנור, פותחים את הדלת למשך 30 דק׳, מעבירים את עוגת הגבינה למקרר למשך 4/5 שעות או לילה
ומוכן!
כן זאת עבודה ארוכה ולא קשה אך משתלמת.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את עוגת הגבינה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

בא לכם עוד מתכונים מהסדרות? כל המתכונים מהסרטים והסדרות ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור