אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והפקאן עד למרקם חולי.
לאחר טחינה ראשונית עוצרים ומוסיפים את שאר מרכיבי הבסיס.
טוחנים היטב על להטמעת החמאה.
משמנים תבנית קפיץ 24 ס״מ בחמאה ומהדקים את הבסיס לתחתית התבנית – שימו לב יש לשמור על דפנות התבנית נקיות.
מכניסים לתנור למשך 10 דק׳ בדיוק – עד הזהבה קלה.
מוציאים את התבנית מהתנור לצינון מלא ומורידים את מעלות התנור ל-160 מעלות.
שימו לב בכל תהליך הכנת מסת העוגה נשתמש במיקסר על עוצמת מינימום בלבד!
מכניסים את הגבינת שמנת לקערה של המיקסר.
מפעילים את המיקסר עם וו פדלית על מנת לרכך את גבינת השמנת – על עוצמה חלשה למשך 3 דק׳.
מצרפים פנימה ביצה ומחכים עד להטמעה מלאה לאחר מכן מוסיפים אחת נוספת.
חוזרים על הפעולה 3 פעמים ביצה אחר ביצה.
מוסיפים סוכר וממשיכים את פעולת המיקסר למשך 2 דק.
עוצרים – בעזרת לקקן מגרדים את דפנות ותחתית הקערה שם נמצא המון גושי גבינה ומוסיפים את מחית הוניל לקערה.
מפעילים את המיקסר שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
במקביל סוחטים לימון ומסננים אותו.
שופכים את מיץ הלימון לקערה וממשיכים את פעולת הערבוב במשך 2 דק׳ נוספות ואחרונות.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית הקפיץ – שימו לב שבסיס העוגה בטמפ׳ החדר.
את העוגה מכניסים לתנור למשך 45 דק׳ (שימו לב 160 מעלות).
לאחר 45 דק׳ מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור – את העוגה משאירים בפנים, לא לגעת בה עד לצינון מלא של כשעתיים.
שימו לב! במרכז העוגה המרקם יהיה דליל ומפחיד אך אל תדאגו! זה תקין לגמרי – אל תשחקו עם העוגה כמה עדיף לא לגעת בה כלל.
במקביל (בזמן האפייה והצינון) נכין את הטופינג.
בקערה של המיקסר נכניס את השמנת החמוצה והסוכר, נפעיל על מהירות בינונית למשך 2 דק׳.
עוצרים ובעזרת לקקן מגרדים את הדפנות ותחתית הקערה, מוסיפים מחית וניל ומפעילים למשך 2 דק׳ נוספות.
עוצרים ומגרדים שוב את דפנות הקערה עם לקקן ומעבירים את השמנת לקערה ממתכת.
על השמנת מניחים ניילון ישירות על פני השטח ומכניסים למקרר עד לשימוש.
כמה שיותר זמן במקרר יותר טוב
לאחר שהעוגה התקררה מוציאים אותה מהתנור ומניחים על משטח העבודה.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
שופכים בזהירות את הטופינג על העוגה באופן אחיד (לא בבום במרכז העוגה) ובעזרת קלף או לקקן מורחים בעדינות רבה את הטופינג באופן שווה.
לאחר שהתנור הגיע ל-160 מעלות מכניסים את העוגה למשך 5 דק׳ בדיוק.
מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה שוב למשך 30 דק׳ בפנים.
לאחר מכן מעבירים את העוגה למקרר למשך 4 /5 שעות בעדיפות ללילה.
מוכן!
כן זאת עבודה ארוכה ולא קשה אך משתלמת
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את עוגת הגבינה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
בא לכם עוד מתכונים מהסדרות? כל המתכונים מהסרטים והסדרות ממש פה.