אופן ההכנה:
בקערה של מיקסר נקייה יבשה ונקייה, שוברים את הביצים ומוסיפים את הסוכר לבן והחום.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית- גבוהה להקצפה של 20 דקות – לא למהר!
במקביל לעבודת המיקסר נערבב את כל המרכיבים היבשים בקערה – מנפים את הקמח, אבקת אפייה ותבלינים.
בנוסף נקלף ונגרד את הגזרים בפומפייה על החורים הגדולים.
גם סוחטים תפוז אחד (למי שיש) – עבור מיץ התפוזים.
חוזרים למיקסר לאחר 20 דק׳, מזלפים את השמן פנימה בהדרגתיות בתהליך של מינימום דקה.
מכבים את המיקסר, מוציאים את הקערה ומוסיפים את הקמח לקערה של המיקסר יחד עם המיץ תפוזים ובעזרת לקקן מטמיעים את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה בתנועת קיפול – חשוב לא לערבב באגרסיביות כי אז נאבד את האווריריות שיצרנו לביצים ובמקביל נקבל עוגה קשה עקב פיתוח הגלוטן שבקמח.
מצרפים את גרידת הגזר ונותנים ערבוב ממש עדין עם הלקקן.
בקערה יבשה נשבור עם הידיים את אגוזי הפקאן, נצרף את הסוכר והקינמון ונערבב.
משמנים תבנית פרח בקוטר 22 ס״מ (אפשר גם תבנית אינגליש העיקר לא לעבור את 3/4 גובה התבנית עם הבלילה)
מניחים את הפקאנים והסוכר בתחתית התבנית באופן שווה.
על הפקאן שופכים את הבלילה של העוגה ודופקים במעט על השיש.
מכניסים לתנור למשך 40 דק׳ – לאחר מכן עושים את מבחן השיפוד אם צריך ממשיכים אפייה עד 45 דק׳ או 50 גג. (תלוי במבחן)
מוציאים את העוגה לצינון עד לטמפ׳ החדר ואז הופכים.
מוכן! יש לשמור את העוגה סגורה בשקית ניילון או כלי ייעודי – חשיפה לאוויר תייבש אותה.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוגת גזר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את העוגת גזר? אז אתם תעופו על העוגת תפוזים הזאת!