ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

עוגת גזר אוורירית ורכה

עוגת גזר אוורירית ורכה כזאת שתגרום לכם ללקק את האצבעות! מתכון מפורט מא ועד ת לעוגה גבוהה ומרשימה עם טופינג טעים במיוחד
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

2 ביצים אקסטרה לארג׳ - 130 גרם
חצי כוס + כף סוכר לבן - 120 גרם
חצי כוס + כף סוכר חום כהה - 120 גרם
חצי כוס שמן ניטרלי - 100 גרם
רבע כוס תפוזים (עדיף טרי) - 50 גרם
כוס וחצי קמח לבן - 210 גרם
שקית אבקת אפייה - 10 גרם
כפית קינמון - 6 גרם
רבע כפית אבקת ג׳ינג׳ר- 2 גרם
רבע כפית הל טחון - 2 גרם
2 גזרים - 200 גרם
להרכבה:
כף שמן ניטרלי
חצי כוס פקאן - 50 גרם
רבע כוס סוכר חום כהה - 50 גרם
חצי כפית קינמון - 3 גרם

אופן ההכנה:

בקערה של מיקסר נקייה יבשה ונקייה, שוברים את הביצים ומוסיפים את הסוכר לבן והחום.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית- גבוהה להקצפה של 20 דקות – לא למהר!
במקביל לעבודת המיקסר נערבב את כל המרכיבים היבשים בקערה – מנפים את הקמח, אבקת אפייה ותבלינים.
בנוסף נקלף ונגרד את הגזרים בפומפייה על החורים הגדולים.
גם סוחטים תפוז אחד (למי שיש) – עבור מיץ התפוזים.
חוזרים למיקסר לאחר 20 דק׳, מזלפים את השמן פנימה בהדרגתיות בתהליך של מינימום דקה.
מכבים את המיקסר, מוציאים את הקערה ומוסיפים את הקמח לקערה של המיקסר יחד עם המיץ תפוזים ובעזרת לקקן מטמיעים את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה בתנועת קיפול – חשוב לא לערבב באגרסיביות כי אז נאבד את האווריריות שיצרנו לביצים ובמקביל נקבל עוגה קשה עקב פיתוח הגלוטן שבקמח.
מצרפים את גרידת הגזר ונותנים ערבוב ממש עדין עם הלקקן.
בקערה יבשה נשבור עם הידיים את אגוזי הפקאן, נצרף את הסוכר והקינמון ונערבב.
משמנים תבנית פרח בקוטר 22 ס״מ (אפשר גם תבנית אינגליש העיקר לא לעבור את 3/4 גובה התבנית עם הבלילה)
מניחים את הפקאנים והסוכר בתחתית התבנית באופן שווה.
על הפקאן שופכים את הבלילה של העוגה ודופקים במעט על השיש.
מכניסים לתנור למשך 40 דק׳ – לאחר מכן עושים את מבחן השיפוד אם צריך ממשיכים אפייה עד 45 דק׳ או 50 גג. (תלוי במבחן)
מוציאים את העוגה לצינון עד לטמפ׳ החדר ואז הופכים.
מוכן! יש לשמור את העוגה סגורה בשקית ניילון או כלי ייעודי – חשיפה לאוויר תייבש אותה.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן עוגת גזר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

אהבתם את העוגת גזר? אז אתם תעופו על העוגת תפוזים הזאת!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור