ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים מבצק פריך ביתי קל ומהיר להכנה, עוגת גבינה קרה כל כך טעימה ומפנקת מושלמת לשבועות ולכל אירוח חלבי

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

לבצק פריך:
400 גרם קמח תופח
120 גרם סוכר
סוכר וניל 20 גרם
200 גרם חמאה רכה
ביצה
לאחר אפייה:
כוס חלב או חלב עיזים
למילוי גבינה:
250 גרם גבינת תבור או כנען
כוס חלב או חלב עיזים
250 גרם גבינה לבנה
500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
כף גדושה סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה של המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק למעט הביצה ומתחילים לישה במהירות איטית.
לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הביצה וממשיכים לישה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
חוצים את כדור הבצק לשתיים, אחד מרדדים על מגש גדול, מרופד נייר אפייה ומכניסים לתנור.
את החצי השני מרדדים בתבנית עגולה 24 ס״מ ומכניסים למקרר.
לאחר כ-25 דק׳ ועד קבלת צבע זהוב מוציאים את הבצק מהתנור ומפוררים בקערה לפירורים.
בזמן שהבצק בתנור מכינים את מילוי הגבינה, בקערה של המיקסר מערבבים את כל המרכיבים יחד, מפעילים על מהירות בינונית-גבוהה עד ליציבות ומכניסים את המילוי מיד למקרר.
בזמן שמילוי הגבינה במקרר אופים את הבצק בתבנית העגולה עד קבלת צבע זהוב. (בערך 25 דק׳)
מוציאים מהתנור את התבנית העגולה ומיד שופכים כוס חלב עיזים (חשוב כשזה עוד חם)
מוציאים את המילוי הגבינה מהמקרר ומעבירים בעזרת לקקן לתבנית העגולה.
מפזרים את פירורי הבצק פריך מעל ומכניסים למקרר למשך מינימום 6 שעות או לילה.
מוכן תהנו 🤍

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן עוגת גבינה פירורים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לשבועות? כל המתכונים שלי לשבועות מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך