את המתכון חיברנו, כתבנו וצילמנו באהבה אני ותומר אומנסקי חברי היקר – אתם מוזמנים לקפוץ אליו לבלוג
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
בסיר רחב נרתיח חלב, שמנת וסוכר.
לאחר שישנה רתיחה והסוכר נמס – נוסיף סולת, קורט מלח, וניל ונבשל כחמש דקות עד להסמכה.
מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים גבינת שמנת, מערבבים, מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
טוחנים פיסטוק קלוי ומוסיפים לבלילה – נערבב ונניח את התערובת בצד בטמפ׳ החדר.
ממיסים את החמאה במיקרו או בבן מארי.
נמרח חמאה בתבנית אלומיניום בקוטר 28/30 ס״מ.
נרפד את התחתית ב8 דפי פילו כך שכל דפנות התבנית יהיו מכוסים ונבריש בין כל שכבת פילו בחמאה בנדיבות.
שופכים את המלית באמצע, מקפלים את קצוות דפי הפילו פנימה ומברישים בחמאה.
מעל נסדר עוד 6/8 דפי פילו נוספים ונבריש בחמאה בין השכבות.
נאפה למשך כארבעים דקות.
במקביל נכין את הסירופ – בסיר על אש נמוכה מערבבים את כל המרכיבים עד להמסה.
לאחר האפייה נמרח מעט סירופ ובעזרת נייר אפייה נהדק היטב ונחתוך למשולשים שווים.
לאחר החיתוך שופכים את כל הסירופ מעל ומפזרים פיסטוקים קצוצים / טחונים.
מוכן בתאבון 🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוגת בקלאווה פיסטוק? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ולצד עוגת בקלאווה פיסטוק הכי טעים קפה קר