ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

עוגת בקלאווה פיסטוק

מאפה פילו במילוי קרם סולת, גבינת שמנת ופיסטוקים - בקלוואה
דירוג מתכון
0.0/5

מצרכים:

לשכבות הפילו:
חבילת עלי פילו מופשרים
150 גרם חמאה מומסת
לקרם סולת גבינת שמנת:
120 מ״ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
120 מ״ל חלב (חצי כוס)
200 גרם סוכר (כוס)
כפית מחית / תמצית וניל (עדיפות למחית טבעית)
125 גרם סולת (כ-3/4 כוס)
400 גרם גבינת שמנת
4 ביצים
200 גרם פיסטוקים טחונים
קורט מלח
לסירופ:
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון

את המתכון חיברנו, כתבנו וצילמנו באהבה אני ותומר אומנסקי חברי היקר – אתם מוזמנים לקפוץ אליו לבלוג

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
בסיר רחב נרתיח חלב, שמנת וסוכר.
לאחר שישנה רתיחה והסוכר נמס – נוסיף סולת, קורט מלח, וניל ונבשל כחמש דקות עד להסמכה.
מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים גבינת שמנת, מערבבים, מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
טוחנים פיסטוק קלוי ומוסיפים לבלילה – נערבב ונניח את התערובת בצד בטמפ׳ החדר.
ממיסים את החמאה במיקרו או בבן מארי.
נמרח חמאה בתבנית אלומיניום בקוטר 28/30 ס״מ.
נרפד את התחתית ב8 דפי פילו כך שכל דפנות התבנית יהיו מכוסים ונבריש בין כל שכבת פילו בחמאה בנדיבות.
שופכים את המלית באמצע, מקפלים את קצוות דפי הפילו פנימה ומברישים בחמאה.
מעל נסדר עוד 6/8 דפי פילו נוספים ונבריש בחמאה בין השכבות.
נאפה למשך כארבעים דקות.
במקביל נכין את הסירופ – בסיר על אש נמוכה מערבבים את כל המרכיבים עד להמסה.
לאחר האפייה נמרח מעט סירופ ובעזרת נייר אפייה נהדק היטב ונחתוך למשולשים שווים.
לאחר החיתוך שופכים את כל הסירופ מעל ומפזרים פיסטוקים קצוצים / טחונים.

מוכן בתאבון 🤍

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן עוגת בקלאווה פיסטוק? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ולצד עוגת בקלאווה פיסטוק הכי טעים קפה קר

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור