עארוק – קציצות ירק ובשר עיראקיות פשוטות להכנה וטעימות בטירוף! מומלץ להכין את הקציצות בשישי בצהריים יחד עם לאפה בייתית במחבת, עמבה, ביצה וחציל מטוגן.
מצרכים:
בצל לבן גדול
צרור פטרוזיליה
300 גרם בשר טחון דק (מומלץ לקציצות מספר 2 – אונטריב)
תפוח אדמה גדול
2 כפות גדושות פירורי לחם
חצי כפית בהרט
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלח
3 ביצים L
אופן הכנה:
בקערה מניחים את כל המרכיבים של הקציצות יחד.
בצל קצוץ דק, פטרוזיליה קצוצה היטב, בשר טחון, תפוח אדמה מקולף ומגורד בפומפייה, פירורי לחם, תבלינים, ביצים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
במחבת רחבה ככל האפשר, יוצקים שמן בגובה 3 ס״מ ומדליקים על אש בינונית.
ברגע שהשמן רתח, לוקחים כף גדושה ממסת הקציצות, מניחים בשמן ומרדדים בעדינות לגובה השמן.
ממלאים את המחבת בקציצות עארוק ומטגנים משני צדדים עד לקבלת צבע שחום.
מורידים את הקציצות לרשת עד לייבוש.
מוכן! בתאבון 🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
רוצים להכין לאפה בייתית במחבת שמתאימה בול עם הקציצות? לחצו כאן למתכון
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.