מצרכים:
• ¼ כוס שמן קנולה
• 2 גזרים
• 5 גבעולי סלרי
• 2 פלפל אדום
• 2 פלפל צהוב
• פלפל חריף
• 5 שיני שום
• ½ כפית פלפל שחור
• כפית פפריקה מתוקה
• כפית פפריקה חריפה
• כפית כמון
• כפית כורכום
• 3 כפות שמן זית
• כף גדושה רכז עגבניות 28BX
• 2 עגבניות גדולות אדומות
• 6 עגבניות שרי תמר
• 6 עגבניות שרי נמר תמר
• 700 מ״ל מים
• פחית חומוס מבושל (שימורים או קפוא)
• כף מלח
• 4/6 חתיכות סלמון טרי
• חצי צרור עלי כוסברה
אופן הכנה:
בסיר נמוך ורחב, על אש בינונית שופכים שמן ומוספים גזר חתוך לרצועות.
לאחר 3 דק׳ מוסיפים את הפלפלים והסלרי.
לאחר 2 דק׳ יוצרים מקום בסיר החשוף ישירות לשמן ומוסיפים פלפל חריף, שום, תבלינים, שמן זית ורכז עגבניות.
מערבבים היטב כ-5/8 דק׳, עושים בדיקת נעיצה לגזר, אם הוא רך ומחליק מהסכין לאחר נעיצה אפשר להמשיך לשלב הבא, אם לא יש להמשיך לערבב עד שמתרכך הגזר.
מוסיפים את כל סוגי העגבניות ומבשלים כ-3 דק׳.
מוסיפים את המים, החומוס והמלח.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את נתחי הסלמון.
מורידים את האש לנמוכה למשך 15/17 דק׳.
זהו מוכן – בתאבון ❤️ (מנה טובה לשישי בערב ניתן לחמם בפלטה)
ניתן להחליף את הסלמון בדגים אחרים הדגש הוא על הרוטב 💪🏼
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לדג סלמון ברוטב, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה לניוקי דג בתנור!