אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
חוצים את החצילים לחצי וחורצים קוביות בחציל.
מסדרים את החצילים במגש מרופד נייר אפייה ויוצקים שמן באופן שווה.
מכניסים לתנור למשך כשעה ועד קבלת צבע שחום – זהוב.
במקביל, במחבת על אש גבוה מחממים כף שמן זית ומוסיפים את הבשר טחון.
אחרי צריבה קלה של 3 דק׳ מוסיפים את הבצל קצוץ דק יחד עם מלח ופלפל.
מערבבים לעיתים קרובות וצורבים את הבשר היטב עד לקבלת בשר שחום עם בצל מקורמל במעט.
מעבירים את הבשר לקערה וברגע שהחציל מוכן מכניסים את תוכן החציל פנימה יחד עם כוסברה קצוצה גס, עגבניות שרי חתוכות לרבעים, צנוברים, מלח ופלפל.
מערבבים היטב ומחזירים את המילוי לקליפות החציל – בנדיבות אל תתקמצנו.
מחזירים לתנור למשך 10 דק׳ ומוכן! מגישים לצד טחינה לבנה.
שומרי שבת מכינים את המתכון עד הסוף
מיד שיוצא מהתנור עוטפים בנייר כסף ושומרים בצד (על השיש) עד לארוחת הערב.
כ-25 דק׳ לפני האוכל מחממים על פלטה של שבת.
רוצים ללמוד איך לבחור חציל מעולה? לחצו כאן לסרטון ההסבר שלי
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן סירות חציל ובשר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכון מושלם עם בשר טחון? אתם חייבים לנסות את פטריות ממולאות בשר