אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו. מקלפים את החציל ומשאירים אותו שלם. במגש מרופד נייר אפייה מניחים את החציל ושופכים את השמן זית. בעזרת ידיים נקיות מספיגים את החצילים בשמן זית (לאט לאט הוא שותה את כל השמן) מפזרים מלח גס משני הצדדים, מניחים נייר אפייה לפי הדוגמה בסרטון על החציל ומכניסים לתנור למשך שעתיים וחצי. מוציאים מהתנור לצינון ובמקביל מכינים את הרוטב. בסיר מחממים שמן זית על אש נמוכה ומטגנים בעדינות את שיני השום. לאחר קבלת צבע זהוב לשום מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. ממשיכים בישול על אש נמוכה (בועות קטנות – לא סיר גועש!) למשך 45 דק׳ בהם נערבב מידי פעם. במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מוציאים את הענפים של העשבי תיבול מהסיר ומעבירים את הרוטב למחבת המתאימה לתנור או תבנית קטנה. מניחים את הסטייק חציל במרכז ומגרדים פרמזן מעל. מכניסים לתנור למשך 15 דק׳ ומוכן! עוד טיפה פרמזן לפני ההגשה ובתאבון.
המנה מתאימה לזוג אז יש להכין לפי כמות הסועדים
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הסטייק חציל? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את הסטייק חציל? אז אתם תעופו על העוגת חצילים!