אופן הכנה:
נתחיל באידוי וצמצום החלב – ולא אי אפשר להשתמש בחלב מרוכז אין קשר בין הדברים.
בסיר קטן שופכים ליטר חלב על אש קטנה למשך ב-35 דק׳ עד לצמצום של שני שליש מהכמות – בכל זמן התהליך יש לערבב את החלב בעזרת לקקן אחרת החלב יידבק לתחתית ויישרף.
מעבירים את החלב דרך מסננת ונפטרים מהמשקעים.
אם שקלת 400 גרם יש להוריד 50 גרם ולהמשיך המתכון – מעל 400 גרם יש להחזיר לסיר ולהמשיך לאדות.
אם שקלת מתחת ל-350 גרם שאנו צריכים יש להשלים עם חלב רגיל עד ל-350 גרם.
שופכים את החלב המאודה (שהוא עוד חמים) לקערת המיקסר ומיד מוסיפים את החמאה על מנת שנמיס אותה.
לאחר 3 דק׳ מוסיפים ביצה, סוכר, שמרים ומקשקשים יחדיו בעזרת מזלג – ממתינים 3 דק׳ לצינון החלב על מנת לא לסכן את קשרי הגלוטן שיכולים להפגע במגע עם נוזל מעל 40 מעלות.
מצרפים את הקמח לאחר ניפוי לתוך הקערה, יחד עם מלח ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית (2 מתוך 6) למשך 5 דק׳ ועד לקבלת בצק רך ונעים.
מורידים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה, מרדדים בעזרת הידיים ומקפלים את הקצוות כלפיי פנים, יוצרים כדור ומכדררים היטב בעזרת שתי ידיים.
מניחים את הכדור בקערה משומנת, סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 4 שעות.
לאחר 4 שעות, מחממים ליטר שמן בסיר בינוני (גובה השמן צריך להיות 5 ס״מ מינימום) על אש בינונית-נמוכה למדויקים מינימום 160 ומקסימום 170 מעלות.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי 1 ס״מ.
חותכים את הבצק בעזרת סכין גדולה או סכין פיצה לקוביות בגודל 4 על 4 ס״מ או בגודל הרצוי.
מניחים בשמן בזהירות את קוביות הבצק, ברגע שקיבלנו צבע זהוב על גבול השחום הופכים ומחזיקים בעזרת מזלג כדי לשמור על כרית האוויר שנוצרה.
לאחר קבלת צבע זהה משני הצדדים מעבירים את הבנייה לרשת לייבוש השמן – לא על נייר אפייה בשום אופן.
** לא לטגן צפוף על מנת שלא יידבקו או יישרפו לכם עקב חוסר תשומת לב.
*** אם נשארו לכם קצוות בצורות מוזרות יש לטגן גם כן ולא לקפל את הבצק מחדש.
מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים דבש בנדיבות, מפזרים אבקת סוכר ובתאבון!
המתכון עבור 25 יחידות
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
בא לכם עוד מתכונים מהסרטים? כל המתכונים מהסרטים והסדרות ממש פה.