אופן הכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות.
במגש מפזרים מלח ים, מניחים את התפו״א על המלח ומכניסים לתנור למשך שעה.
חוצים את התפו״א מרוקנים את התוכן ומעבירים דרך מסננת.
**שימו לב** חשוב מאוד כמה שפחות לעבד ולשחק עם התפו״א ולעבוד במהירות ויעילות בכל תהליכי ההכנה של הניוקי.
נקמח בחצי כמות הקמח, בשלב זה נעזר בקלף ולא נעבוד עם הידיים.
נוסיף חלמון ביצה ואת שאר הקמח ונאחד בעזרת הקלף – שהתנועה שלנו היא תמיד בחיתוך ולא כ-מריחה.
אוספים את המסה של הניוקי ומעבירים למשטח נקי ומקומח.
מקמחים מעט מלעלה ובעזרת האצבעות בעדינות ורכות יוצרים צינור שמן שאותו נחתוך ל4.
לוקחים כרבע מהמסה וממשיכים לרדד לצורת צינור עד לקבלת הגודל הרצוי לניקוי, חותכים בעזרת קלף ומניחים במגש מרופד קמח, מכניסים למקרר עד להכנת הפסטו (יש לעטוף בשקית או להניח מגבת קלה)
במעבד מזון נכניס את עלי הבזיליקום והשום ונטחן במשך 20 שניות בלבד.
עוצרים ומוסיפים את הצנוברים והגבינה ומתחילים לטחון. מיד מוסיפים בהדרגה של 30 שניות את כל כמות השמן והמלח.
עוצרים ומוכן – לא לעבד יותר מידי את הפסטו (העלים משחירים)
מחממים סיר עמוק עם מים ומלח (מלוח כמו הים)
ברגע שהמים רתחו זורקים את הניוקי פנימה עד שהם צפים וסופרים 30 שניות עד להוצאה.
במקביל במחבת על אש בינונית שופכים שמן זית ופסטו. מיד שהניוקי מוכן זורקים פנימה ומקפיצים יחד למשך דקה.
מעבירים לצלחת, מקלפים בעזרת קולפן פרמזן מעל ומקשטים בעלי בזיליקום
בתאבון
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן ניוקי עננים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את הניוקי עננים, מחפשים עוד מתכונים מעולים לשבועות? כל המתכונים שלי לשבועות מחכים לכם ממש פה.